Changtai 2005 Changtai Hao - Jinggu

Changtai on 1999 perustettu pu'er-teetehdas, jonka erikoisuutena on Yiwun alueen teet. Tämä tee kuuluu Changtai sarjaan Changtai Hao, joka lanseerattiin vuonna 2000. Tämä 2005 vuoden sheng pu'er on Jinggun alueen teetä. Se tarjoilee makeita puun sävyjä, hieman kuivattua hedelmää ja kevyttä tervaa. Herrasmiesmaisen hillitty sheng pu'er.

Varastossa
SKU
t457
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Changtai 2005 Changtai Hao - Jinggu - 35g
11,00 €

Yleistä

Changtai on 1999 perustettu pu'er-teetehdas, jonka erikoisuutena on Yiwun alueen teet. Tuottajan teelaatuja pidetään moderneina klassikkoina. Tuottajalla on lukuisia eri teesarjoja, mutta yleisemmin tuottaja tunnetaan sheng pu'eristaan.

Tämä tee

Tämä tee kuuluu Changtai sarjaan Changtai Hao, joka lanseerattiin vuonna 2000. Tämä 2005 vuoden sheng pu'er on Jinggun alueen teetä. Lehtimateriaali on keskikokoista ja melko sekalaista. Se on tuottajan mukaan teepuista poimittua. Huomaa, että teekakun papereissa on iättämisen takia teenlehdistä irtoavan öljyn tahroja. Lisäksi papereissa on reikiä, jotka johtuvat paperia syövistä hyönteisistä. Tämä on normaalia hieman vanhemmissa pu'er-teekakauissa.

Maku

Katso tarkemmat kuvaukset oheisesta videosta.

Hauduttaminen

Puristetusta teestä on jollain terävällä työkalulla irrotettava lehtiä hauduttamista varten. Voit käyttää esim. ruokailuveistä. Piikkimäinen muoto toimii parhaiten, sillä se rikkoo lehtiä vähemmän. Pu'er-teen hauduttamiseen käytetään kiehautettua vettä. Lehtiä tarvitaan noin 3-5 grammaa, eli reipas ruokalusikallinen irtonaista teetä. Tee voidaan hauduttaa ns. gongfu-tekniikalla käyttäen alle 300ml teekannua ja hauduttaen lehtiä useita kertoja. Tällöin haudutusten pituus tulisi olla noin 30-60 sekuntia. Lehtien määrää voidaan myös lisätä, jolloin haudutusaika voidaan pudottaa 10-20 sekuntiin. Jos käytössä on suurempi teekannu tai halutaan tehdä vain yksi haudutus, haudutusajan tulisi olla 3-5 minuuttia. Säädä lehtimäärää haluttavan voimakkuuden aikaansaamiseksi.

Katso tämän teen videoesittely Teepolun Kiekkomaailma-videosarjassa:

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Changtai 2005 Changtai Hao - Jinggu
Arviosi