Changtai 2004 Cha Hu Chen - Banzhang Cha Zhuan

Tämä 2004 vuoden shu pu'er kuuluu Changtain sarjaan Cha Hu Chen eli Chenin Teekannu. Sarja saa nimensä eräästä Changtain johtohahmosta nimeltä Chen. Tämä on sarjaan kuuluva shu pu'er poikkeuksellisesti tiilimäisessä muodossa. Teen nimi on Banzhang Cha Zhuan eli Banzhangin teetiili. Teelehtimateriaali on tosiaan isompaa ja sisältää myös vanhempia lehtiä. Teemateriaali vaikuttaa tosiaan teepuiden materiaalilta. Tee tarjoilee upean paksua, mehevää ja täyteläistä makua, jossa on kuitenkin mukavasti iän tuomaa läpikuultavuutta.

Varastossa
SKU
t475
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Changtai 2004 Cha Hu Chen - Banzhang Cha Zhuan - 50g
10,50 €
Changtai 2004 Cha Hu Chen - Banzhang Cha Zhuan - 500g tiili
89,00 €

Yleistä

Changtai on erityisesti Yiwu-teentuotantoalueen teelaaduista tunnettu pu'er-valmistaja. Sen valikoimasta löytyy useita keräilijöiden ja harrastelijoiden arvostamia kakkuja. Tehtaan aikaisimmat teet ovat vuodelta 1998. Merkin lippulaivabrändi on Yi Chang Hao, joka sisältää Yiwu-alueen tunnetuimpien vuorten lehtimateriaalista tuotettua pu'eria. Yi Chang Hao -brändin teet jaetaan nimellisesti matalimmasta korkeimpaan seuraaviin laatuluokkiin: Zhengpin, Jingpin, Zhenpin ja Jipin. Nämä luokat ovat enemmänkin tyylejä kuin laatutasoja, sillä ne kertovat siitä, millaista lehtimateriaalia teekakkujen tuottamisessa käytetään. Changtain muita brändejä ovat mm. Cha Hu Chen, Chen Hong Chang. Lisäksi tehdas tuottaa myös numeroresepteillä nimettyjä teelaatuja.

Tämä tee

Tämä 2004 vuoden shu pu'er kuuluu Changtain sarjaan Cha Hu Chen eli Chenin Teekannu. Sarja saa nimensä eräästä Changtain johtohahmosta nimeltä Chen. Sarjan ensimmäiset teet julkaistiin vuonna 2004 ja se sisältää villien teepuiden materiaaleista tuotetuista pu'ereista. Sarjan merkittävimmät tuotteet ovat 2004 vuoden sheng pu'er -kakut. Sarjaan on julkaistu teetä vuoteen 2007 asti. Tämä on sarjaan kuuluva shu pu'er poikkeuksellisesti tiilimäisessä muodossa. Teen nimi on Banzhang Cha Zhuan eli Banzhangin teetiili. Banzhang on kuuluisa Menghain alueen teentuotantoalue. Teelehtimateriaali on tosiaan isompaa ja sisältää myös vanhempia lehtiä. Teemateriaali vaikuttaa tosiaan teepuiden materiaalilta. Tee tarjoilee upean paksua, mehevää ja täyteläistä makua, jossa on kuitenkin mukavasti iän tuomaa läpikuultavuutta.

Maku

Tarkemmat makukuvaukset löytyvät oheisesta videosta.

Hauduttaminen

Pu'er-teen hauduttamiseen käytetään kiehautettua vettä. Lehtiä tarvitaan noin 3-5 grammaa, eli reipas ruokalusikallinen irtonaista teetä. Tee voidaan hauduttaa ns. gongfu-tekniikalla käyttäen alle 300ml teekannua ja hauduttaen lehtiä useita kertoja. Tällöin haudutusten pituus tulisi olla noin 30-60 sekuntia. Lehtien määrää voidaan myös lisätä, jolloin haudutusaika voidaan pudottaa 10-20 sekuntiin. Jos käytössä on suurempi teekannu tai halutaan tehdä vain yksi haudutus, haudutusajan tulisi olla 3-5 minuuttia. Säädä lehtimäärää haluttavan voimakkuuden aikaansaamiseksi.

Katso tämän teen esittelyvideo Teepolkun Kiekkomaailma-videosarjassa Youtubessa:

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Changtai 2004 Cha Hu Chen - Banzhang Cha Zhuan
Arviosi