Chang Ning Hong 2022

Tämä on Dian Hong -tyylinen tee, jota tuottaja kutsuu toiminta-alueensa mukaan Chang Ning Hongiksi eli Chang Ningin Punaiseksi teeksi. Teessä on suun keskelle fokusoitunut kiinteä maku. Se tarjoilee kaakaon, mineraalisen puun, omenan ja hedelmämakeisten sävyjä.

Varastossa
SKU
t580
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Chang Ning Hong 2022 - 50g
8,00 €
Chang Ning Hong 2022 - 100g
15,00 €
Chang Ning Hong 2022 - 200g
29,00 €

Yleistä

Teen ystävien keskuudessa Yunnanin maakunta tunnetaan ehkä parhaiten poikkeuksellisesta Pu'er-teestään. Tämä tyypillisesti kakuiksi puristettu tummiin teelaatuihin luokiteltu tee tuotetaan maakunnan paikallisesta teepuulajikkeesta, jota paikalliset kutsuvat nimellä daye. Tästä samasta isolehtisestä teepuulajikkeesta tuotetaan myös Yunnanin punaiset teet eli länsimaisittain mustat teet. Näistä Yunnanin mustista teelaaduista merkittävin on Dian Hong. Teen nimi tarkoittaa yksinkertaisesti Yunnanin punaista, sillä sana dian on Yunnanin maakunnasta käytettävä lyhyt nimitys ja hong tarkoittaa punaista. Dian Hong -teet ovat taitavasti poimittuja ja käsiteltyjä neulasmaisia teelaatuja, jotka jakavat Pu'er-teelaaduille ominaisen pehmeän ja mehevän perusluonteen. Hapettaminen antaa Dian Hongille kuitenkin ainutlaatuisen lämpimän maltaisen ja hunajaisen makeuden.

Tämä tee

Tämä tee on Dian Hong -tyylinen tee, jota tuottaja kutsuu toiminta-alueensa mukaan Chang Ning Hongiksi eli Chang Ningin Punaiseksi teeksi. Tee on tuotettu Chang Ning -piirikunnassa Bao Shanin prefektuurissa Yunnanissa. Tee on 2022 kevätsatoa. Lehti on keskikokoista ja suurta.

Maku

Teessä on suun keskelle fokusoitunut kiinteä maku. Se tarjoilee kaakaon, mineraalisen puun, omenan ja hedelmämakeisten sävyjä.

Hauduttaminen

Käytä reipas ruokalusikallinen (2-4g) lehtiä. Kasvata määrää hieman jos teetä halutaan useammalle nauttijalle. Teeveden pitäisi olla 100-asteista. Jos teetä haudutetaan pienessä alle 500ml teekannussa, haudutuksen pituus on 1-3 minuuttia, jolloin lehdistä saa muutamia haudutuksia. Suuremmassa kannussa haudutuksen pituuden on oltava pidempi, 3-5 minuuttia, jolloin haudutuksia tulee 1-2.

Katso tämän teen videoesittely Teepolun Youtube-kanavalla:

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Chang Ning Hong 2022
Arviosi