Bulang Chun Jian 2003 Sheng Pu'er

Tämä on maukas hieman savuinen hitaasti ikääntynyt 19-vuotias Bulangin alueen Sheng pu'er! Lehti on pientä ja keskikokoista. Tee on helposti juotavaa, mutta samalla hieman savuista ja makean lehtipuista ja hieman turpeista.

Varastossa
SKU
t528
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Bulang Chun Jian 2003 Sheng Pu'er - 35g
10,00 €

Yleistä

Bulang on Yunnanissa Xishuangbannan prefektuurissa. Bulang ei ole varsinaisesti yksittäinen vuori, vaan pikemminkin laaja vuoristoalue, jolla sijaitsee useita teevuoria, kuten Banzhang ja Lao Man'e. Kun nimityksenä käytetään koko alueen nimeä, tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että lehtimateriaalia on yleisesti ottaen tältä alueelta, mutta ei miltään niin kuuluisalta vuorelta, että se erikseen mainittaisiin. Alue on yksi perinteisimmistä pu'er-teen tuotantoalueista. Bulang-vuoristoalueen teelaatuja yhdistää voimakas luonne.

Tämä tee

Tämä sheng pu'er Bulangin alueelta Xishuangbannan prefektuurista tuotettiin vuonna 2003. Teen tuottajaa ei ole selkeästi mainittu tarkemmin kuin karkeasti "Bulangin vanhojen puiden teetehdas". Teen nimi on Bulang Chun Jian eli Bulangin Kevään Nuppu. Lehti on pientä ja keskikokoista. Tee on iätetty melko kuivissa oloissa jonka ansiosta haudutetun teen väri on vaaleahko ja maku vielä nuorekas ja puhdas. Teessä on sekä vanhojen teepuiden ja plantaasiteen piirteitä. Tee on helppo juoda, mutta samalla siinä on paksua samettisuutta. Mukava hieman ikääntynyt sheng pu'er.

Maku

Hauduttaminen

Puristetusta teestä on jollain terävällä työkalulla irrotettava lehtiä hauduttamista varten. Voit käyttää esim. ruokailuveistä. Piikkimäinen muoto toimii parhaiten, sillä se rikkoo lehtiä vähemmän. Pu'er-teen hauduttamiseen käytetään kiehautettua vettä. Lehtiä tarvitaan noin 3-5 grammaa, eli reipas ruokalusikallinen irtonaista teetä. Tee voidaan hauduttaa ns. gongfu-tekniikalla käyttäen alle 300ml teekannua ja hauduttaen lehtiä useita kertoja. Tällöin haudutusten pituus tulisi olla noin 30-60 sekuntia. Lehtien määrää voidaan myös lisätä, jolloin haudutusaika voidaan pudottaa 10-20 sekuntiin. Jos käytössä on suurempi teekannu tai halutaan tehdä vain yksi haudutus, haudutusajan tulisi olla 3-5 minuuttia. Säädä lehtimäärää haluttavan voimakkuuden aikaansaamiseksi.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Bulang Chun Jian 2003 Sheng Pu'er
Arviosi