Buddhan Käsi -wulong

Tämä upea maustettu wulong-tee tunnetaan Kiinassa nimellä Fo Shou Xiang Yuan Cha. Se on maustettu Budhhan Käsi -sitrushedelmällä ja Jiaogulan-yrtillä. Se on kermaisen paahteinen, sitruksinen ja makean lääkeyrttinen - varsinainen makupommi!

Varastossa
SKU
t443
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Buddhan Käsi -wulong - 50g
7,50 €
Buddhan Käsi -wulong - 100g
14,00 €
Buddhan Käsi -wulong - 250g
32,00 €

Yleistä

Fo Shou Xiang Yuan Cha eli Buddhan Käsi Sitrus -tee on Guangdongin maakunnassa tuotettu maustettu wulong-tee. Se maustetaan erikoisella Buddhan Käsi sitruksella, joka on käden näköinen hedelmä, jossa on sormen näköiset ulokkeet eikä ollenkaan hedelmälihaa. Sitä on tässä teessä käytetty tummapaahtoisen wulong-teen maustamisen. Tämän lisäksi teessä on Jiaogulan-yrttiä tuomassa makeutta. Tee on varsinainen makupommi!

Maku

Kuivan teen tuoksu on kermaisen paahteinen je hieman sitruksinen. Maussa on reippaasti kermaista paahteisuutta, lääkeyrttistä makeutta ja sitruksisuutta. Maussa on lisäksi jiaogulan-yrtin selkeää makeutta.

Hauduttaminen

Käytä kiehahtanutta vettä teen hauduttamiseen. Wulong-teet haudutetaan perinteisesti gongfu-menetelmällä eli toisinsanoen hauduttamalla lehtiä pienessä teekannussa(0-300ml) useita kertoja siten, että haudutuksen ovat lyhyitä. Lehtiä käytetään tällä menetelmällä määrä, joka täyttää noin 1/3 teekannusta. Haudutuksen kesto on noin 10-30 sekuntia. Lyhyempikin haudutus voi olla hyvästä, mutta paljon pidempi haudutus ei voi olla. Haudutuksen pituutta voi pidentää myöhemmillä haudutuksilla.

Jos käytössä on suurempi teekannu ja haudutuksia tehdään korkeintaan 2-3, teenlehtien määrä on 4-6g eli noin kaksi ruokalusikallista. Haudutuksen pituus on suuremmassa kannussa 3-5 minuuttia. Lehtiä voi normaalisti tällöinkin hauduttaa enemmän kuin kerran.

Katso tämän teen videoesittely Teepolun Youtube-kanavalla:

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Buddhan Käsi -wulong
Arviosi