Benifuki LUOMU (2022) FI-EKO-201

Benifuki-teepensaslajikkeesta Shizuokan alueella luomutuotettu musta tee. Teenlehti on osin ehjää ja osin rikkonaista. Tee tarjoilee marjaisia ja punahedelmäisiä sävyjä sekä hieman öljyisiä umamin viitteitä tuoden mieleen Japanin vihreät teet. Maku on kirpeän marjaisa ja raikas.

Varastossa
SKU
t579
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Benifuki LUOMU (2022) FI-EKO-201 - 50g
10,00 €
Benifuki LUOMU (2022) FI-EKO-201 - 100g
19,00 €
Benifuki LUOMU (2022) FI-EKO-201 - 200g
37,00 €

Yleistä

Suurin osa Japanissa tuotetusta lehtiteestä on senchaa eli vihreää teetä. Japanissa kuitenkin tuotetaan pieniä määriä mm. mustaa teetä ja oolong-teetä. Japanilaiset mustat teet tuotetaan usein erityisistä teepensaslajikkeista kuten Benifukista. Nämä mustat teet ovat senchan tavoin usein melko rikkolehtisiä ja niinpä niiden maussa on hieman terävyyttä Etelä-Aasian mustien teelaatujen tapaan.

Tämä tee

Tämä musta tee on luomutuotettu Shizuokan alueella. Teenlehti on osin rikkonaista ja osin ehjää. Tee on tuotettu Benifuki-nimisestä lajikkeesta, joka on kehitetty erityisesti mustan teen tuotantoon Japanissa.

Maku

Tee tarjoilee marjaisia ja punahedelmäisiä sävyjä sekä hieman öljyisiä umamin viitteitä tuoden mieleen Japanin vihreät teet. Maku on kirpeän marjaisa ja raikas.

Hauduttaminen

Käytä kiehahtanutta vettä. Lehtiä tarvitaan reipas ruokalusikallinen. Haudutuksen pituus on 2-5 minuuttia ja sitä on hyvä säätää sen mukaan kuinka voimakasta teestä haluaa. Viiden minuutin haudutus tuo mukanaan enemmän tanniinista sävyä kun taas 2-3 minuuttia haudutettu tee pysyy kevyempänä.

Katso alla esittelyvideomme tälle teelaadulle kun se esiteltiin Teepolku KLUBIssa:

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Benifuki LUOMU (2022) FI-EKO-201
Arviosi