Bancha Shibahune (2017)

Shibahune on kahdesta tarjoamastamme Bancha-teelaadusta matalampilaatuinen. Mausta löytyy runsaasti Banchalle tyypillistä heinäistä ja yrttistä sävyä sekä vehreää vegetaalisuutta.

Varastossa
SKU
t205
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Bancha Shibahune - 200g
Normaali hinta 22,00 € Tarjoushinta 17,60 €

Yleistä

Kioton Ujissa toimiva Yamamasa Koyamaen on yksi japanin perinteisistä teetaloista. Se perustettiin vuonna 1861 ja toimii yhä perheyrityksenä. Japanilaisessa teeseremoniassa käytettävä pulveritee matcha on Yamamasa Koyamaenin tärkein tuote. Tuottajan teet tarjoavat Ujin klassista makua.

Bancha tee on senchaa matalampi laatu. Se tuotetaan normaalisti kevään ensimmäistä satokautta seuraavalla ajanjaksolla myöhään keväällä, kesällä ja syksyllä. Lehtikoko on normaalisti senchassa käytettävää suurempaa. Tämän lisäksi banchassa saatetaan käyttää myös oksanpalasia. Maku on senchaa miedompi, mutta toisaalta siinä voi olla mielenkiintoisia vihannesmaisia ja heinäisiä sävyjä.

Tämä tee

Shibahune on Yamamasa Koyamaenin laadukas bancha-teelaatu. Tämä on 2017 vuoden kahdesta bancha-teelaaduistamme alempilaatuinen. Teessä on lehtien lisäksi oksanpalasia. 200g koko toimitetaan tuottajan omassa pussissa ja muut koot Teepolun pussittamana.

Maku

Teenlehtien tuoksu on vihreän heinäinen ja hieman pistävä. Siitä löytyy myös perinteinen japanilaisen teen merellinen piirre ja lievää karkkimaisuutta. Haudutetun teen tuoksussa esiin tulee klassinen Banchan luonne. Se on heinäinen, karhean ruohoinen, makeahko ja kuivayrttinen. Vaikka tuoksut ovat vähemmän vihreitä kuin esim. Sencha-teessä, maku ja tuoksu on kuitenkin intensiivisen tuore. Suutuntuma on hieman öljyinen ja liukas. Maku on laakea ja harmoninen. Sen voimakkuus nousee jälkimaussa suun takaosassa jättäen raukean tunteen. Jälkimaku on mineraalisen heinäinen.

Hauduttaminen

80-asteinen vesi toimii hyvin tämän teen hauduttamiseen. Bancha-tee voi hyötyä myös korkeammasta lämpötilasta isomman lehtikoon ansiosta. Henkilöä kohden tarvitaan reipas teelusikallinen teenlehtiä. Teen hauduttaminen on helpompaa, jos haudutusastiassa on pienireikäinen siivilä ja siivilöivä pinta on mahdollisimman suuri. Lehtipulverin tai lehdenpalojen päätyminen maljaan ei ole vaarallista. Hauduta teetä noin 2-3 minuuttia. Normaalisti samoista lehdistä voi tehdä muutaman haudutuksen.

tag: joulu19

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Bancha Shibahune (2017)
Arviosi