Bai Ya Qi Lan (2022 Kevytpaahto)

Etelä-Fujianissa Qi Lan eli Erikoinen Orkidea -lajikkeesta tuotettu pallomainen wulong-tee. Tämä laatu on kevyen paahdon ansiosta varsin vihreää. Tee on eksoottisen kukkainen sekä taustaltaan myös vegetaalinen. Suutuntuma on öljyinen ja jälkimaku nouseva.

Varastossa
SKU
t630
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Bai Ya Qi Lan (2022 Kevytpaahto) - 50g
Normaali hinta 9,00 € Tarjoushinta 8,00 €
Bai Ya Qi Lan (2022 Kevytpaahto) - 100g
Normaali hinta 17,00 € Tarjoushinta 15,00 €
Bai Ya Qi Lan (2022 Kevytpaahto) - 200g
Normaali hinta 33,00 € Tarjoushinta 28,00 €

Yleistä

Bai Ya Qi Lan eli Valkosilmuinen Erikoinen Orkidea on teepuulajike sekä siitä valmistettava wulong-teelaatu Pinghe-piirikunnasta eteläisestä Fujianista. Teelajike saa nimensä lajikkeen silmujen vaaleanvihreästä väristä ja valmiin teen orkideamaisesta tuoksusta. Tee käsitellään kuuluisamman Tie Guanyin -wulong-teen tavoin pallomaiseksi erityisellä pallorullausmenetelmällä, jossa pallomaista teenlehtimassaa vaivataan kankaan sisällä. Teetä tuotetaan eri paahtoasteilla vaihdellen hyvin vihreästä kevytpaahteisesta melko tummaan paahtoon, jossa kuivauspaahto suoritetaan pidennettynä. Bai Ya Qi Lan -lajikkeen käytöllä uskotaan olevan pidempi historia, mutta sen käyttö on vakiintunut 1980-luvulta lähtien. Tee on melko huonosti tunnettu myös Kiinan sisällä.

Tämä tee

Tämä Bai Ya Qi Lan on kevään 2022 poimintaa. Paahto on hyvin kevyt, minkä ansiosta teessä maistuu kepeät kukkien sävyt ja hieman vegetaalisuutta.

Maku

Tee on eksoottisen kukkainen sekä taustaltaan myös vegetaalinen. Suutuntuma on öljyinen ja jälkimaku nouseva.

Hauduttaminen

Käytä kiehahtanutta vettä teen hauduttamiseen. Teenlehdet laajenevat paljon haudutettaessa, jonka takia ruokalusikallisesta saa helpost yli litran teetä. Jos teekannun koko on max 300ml, voit hauduttaa lehtiä useita kertoja korkeintaan minuutin pituisilla haudutuksilla. Isommassa teekannussa haudutuksen pituuden pitää olla 2-5 minuuttia teekannun koon ja halutun voimakkuuden mukaan.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Bai Ya Qi Lan (2022 Kevytpaahto)
Arviosi