Bai Ya Qi Lan (2021 Tummapaahto)

Bai Ya Qi Lan eli Valkosilmuinen Erikoinen Orkidea on teepuulajike sekä siitä valmistettava wulong-teelaatu Pinghe-piirikunnasta eteläisestä Fujianista. Tämä laatu on hieman tummempaa paahtoa ja tarjoilee paahteisia sävyjä, joiden taustalla rikas kirjo kukkaisia ja vegetaalisia sävyä.

Varastossa
SKU
t450
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Bai Ya Qi Lan (2021 Tummapaahto) - 50g
9,00 €
Bai Ya Qi Lan (2021 Tummapaahto) - 100g
17,00 €
Bai Ya Qi Lan (2021 Tummapaahto) - 250g
42,00 €

Yleistä

Bai Ya Qi Lan eli Valkosilmuinen Erikoinen Orkidea on teepuulajike sekä siitä valmistettava wulong-teelaatu Pinghe-piirikunnasta eteläisestä Fujianista. Teelajike saa nimensä lajikkeen silmujen vaaleanvihreästä väristä ja valmiin teen orkideamaisesta tuoksusta. Tee käsitellään kuuluisamman Tie Guanyin -wulong-teen tavoin pallomaiseksi erityisellä pallorullausmenetelmällä, jossa pallomaista teenlehtimassaa vaivataan kankaan sisällä. Teetä tuotetaan eri paahtoasteilla vaihdellen hyvin vihreästä kevytpaahteisesta melko tummaan paahtoon, jossa kuivauspaahto suoritetaan pidennettynä. Bai Ya Qi Lan -lajikkeen käytöllä uskotaan olevan pidempi historia, mutta sen käyttö on vakiintunut 1980-luvulta lähtien. Tee on melko huonosti tunnettu myös Kiinan sisällä.

Tämä tee

Tämä Bai Ya Qi Lan on kevään 2021 poimintaa. Tämä on tummapaahtoinen versio tästä teestä, jonka ansiosta maussa on paahteisia sävyjä ja kukkeat ja vegetaaliset sävyt ovat tämän taustalla. Teessä on valtavasti makua.

Maku

Kuivassa teessä on paahteisuutta, jonka taustalla kukkaisuutta hieman siirappisessa muodossa. Maljassa tuoksu on raikas ja intensiivisen paahteinen ja kukkainen. Maku on välittömästi melko luonteikas. Maun taustalla on kukkaivegetaalista sävyä ja tämän yllä on paahteinen peitto. Maun intensiivisyys on oikein hyvä ja tee tuntuu pureutuvan suun pintoihin.

Hauduttaminen

Käytä kiehahtanutta vettä teen hauduttamiseen. Teenlehdet laajenevat paljon haudutettaessa, jonka takia ruokalusikallisesta saa helpost yli litran teetä. Jos teekannun koko on max 300ml, voit hauduttaa lehtiä useita kertoja korkeintaam minuutin pituisilla haudutuksilla. Isommassa teekannussa haudutuksen pituuden pitää olla 2-5 minuuttia teekannun koon ja halutun voimakkuuden mukaan.

Katso tämän teen esittely Teepolun Youtube-kanavalla:

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Bai Ya Qi Lan (2021 Tummapaahto)
Arviosi