Bai Ya Qi Lan (2021 Kevytpaahto)

Bai Ya Qi Lan eli Valkosilmuinen Erikoinen Orkidea on teepuulajike sekä siitä valmistettava wulong-teelaatu Pinghe-piirikunnasta eteläisestä Fujianista. Tämä tee oli meillekin kokonaan vieras, mutta osoittautui kerrassaan ihastuttavaksi tuttavuudeksi. Upeaa siirappisen paksua kukkaisuutta ja herkkiä vegetaalisuuden sävyjä!

Varastossa
SKU
t438
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Bai Ya Qi Lan (2021 Kevytpaahto) - 50g
9,00 €
Bai Ya Qi Lan (2021 Kevytpaahto) - 100g
17,00 €
Bai Ya Qi Lan (2021 Kevytpaahto) - 250g
42,00 €

Yleistä

Bai Ya Qi Lan eli Valkosilmuinen Erikoinen Orkidea on teepuulajike sekä siitä valmistettava wulong-teelaatu Pinghe-piirikunnasta eteläisestä Fujianista. Teelajike saa nimensä lajikkeen silmujen vaaleanvihreästä väristä ja valmiin teen orkideamaisesta tuoksusta. Tee käsitellään kuuluisamman Tie Guanyin -wulong-teen tavoin pallomaiseksi erityisellä pallorullausmenetelmällä, jossa pallomaista teenlehtimassaa vaivataan kankaan sisällä. Teetä tuotetaan eri paahtoasteilla vaihdellen hyvin vihreästä kevytpaahteisesta melko tummaan paahtoon, jossa kuivauspaahto suoritetaan pidennettynä. Bai Ya Qi Lan -lajikkeen käytöllä uskotaan olevan pidempi historia, mutta sen käyttö on vakiintunut 1980-luvulta lähtien. Tee on melko huonosti tunnettu myös Kiinan sisällä.

Tämä tee

Tämä Bai Ya Qi Lan on varhaisen kevään 2021 poimintaa. Paahto on hyvin kevyt, minkä ansiosta teessä maistuu kepeät kukkien sävyt ja hieman vegetaalisuutta.

Maku

Lehdissä upea hieman syreeniä muistuttava makean pehmeä tuoksu, jossa hieman rehevää ja eloisaa vegetaalisuutta. Haudutetuissa lehdissä upean intensiivinen samettisen kukkainen viileä tuoksu, jossa myös paksua siirappisuutta. Maku on viileän kukkainen ja mineraalinen. Jälkimaussa maku vetäytyy hetkeksi ja sen jälkeen tulee uudestaan esiin suun takaosassa solisevana raikkaan kukkaisuuden sävynä.

Hauduttaminen

Käytä kiehahtanutta vettä teen hauduttamiseen. Teenlehdet laajenevat paljon haudutettaessa, jonka takia ruokalusikallisesta saa helpost yli litran teetä. Jos teekannun koko on max 300ml, voit hauduttaa lehtiä useita kertoja korkeintaam minuutin pituisilla haudutuksilla. Isommassa teekannussa haudutuksen pituuden pitää olla 2-5 minuuttia teekannun koon ja halutun voimakkuuden mukaan.

Asiasana: kiina21kevättee
Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Bai Ya Qi Lan (2021 Kevytpaahto)
Arviosi