Bai Lu Zhuang Mao Jian (2018)

Bai Lu Zhuang Mao Jian on Hubein maakunnassa, Wu Feng -piirikunnassa Valkoisen Peuran kylässä tuotettu vihreä teelaatu. Tee herää eloon maussa joka on heti ensikosketuksesta lähtien hurmaavan mesimäinen, kukkaishedelmäinen. Maku tuntuu suun etuosassa ja tuntumassa on erikoista kirpeyttä joka saa teen tuntumaan siltä kuin se olisi kevyesti hiilihapotettua.

Varastossa
SKU
t285
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Bai Lu Zhuang Mao Jian (2018) - 25g
8,00 €
Bai Lu Zhuang Mao Jian (2018) - 50g
15,00 €
Bai Lu Zhuang Mao Jian (2018) - 100g
28,00 €

Yleistä

Wu Feng on sisämaan maakunnan Hubein lounaisosassa sijaitseva piirikunta. Sen naapurimaakuntia ovat Henan pohjoisessa, Anhui idässä, Jiangxi kaakossa, Hunan etelässä, Chongqing lännessä ja Shaanxi luoteessa. Maakunta on teemaailmassa erityisesti tunnettu korkealaatuisesta vihreästä teestään. Vieraillessamme Hubein maakunnassa keväällä 2016, olimme erityisen vaikuttuneita maakunnan puhtaasta ilmanlaadusta ja siitä, että moni maakunnan teentuottajista harjoittaa luomutuotantoa.

Bai Lu Zhuang Mao Jian on Hubein maakunnassa, Wu Feng -piirikunnassa Valkoisen Peuran kylässä tuotettu vihreä teelaatu.

Tämä tee

Tämä poimittiin 7.4.2018. Tee koostuu pienikokoisesta lehdestä ja joukossa on myös hopeanukkaisia silmuja.

Maku

Kuivien teenlehtien tuoksu on eloisan voikukkainen ja villiketoinen. Siitä löytyy myös viitteitä hedelmäisyyteen. Haudutettujen lehtien tuoksu on raskas. Esiin nousee enemmän paahteisuutta, vahaisuutta, villien kasvien tuoksuja ja eräänlaista juuresmaisuutta. Haudutetun teen tuoksu on raskas ja vaimea. Tee herää eloon maussa joka on heti ensikosketuksesta lähtien hurmaavan mesimäinen, kukkaishedelmäinen. Maku tuntuu suun etuosassa ja tuntumassa on erikoista kirpeyttä joka saa teen tuntumaan siltä kuin se olisi kevyesti hiilihapotettua. Maku makeutuu loppua kohden ja saa melonisia piirteitä. Teekannussa jäähtyneet lehdet luovuttavat vesimelonimaista tuoksua.

Hauduttaminen

Tämä on aika voimakas vihreä tee joten lehtien määrä on hyvä säätää maun mukaan. Käytä noin 2g (ruokalusikallinen) lehtiä. Veden lämpötilan tulisi olla noin 80-90 astetta. Haudutuksen sopiva pituus on 1-2 minuuttia. Parametreja on sovitettava kun käytetään esim. suurikokoista yli puolen litran haudutusastiaa. Tällöin haudutuksen pituuden on oltava 2-4 minuuttia. Voit kysyä neuvoja vierailemalla teehuoneellamme tai ottamalla yhteyttä. Teestä saa useita haudutuksia erityisesti jos teekannun koko on pieni.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Bai Lu Zhuang Mao Jian (2018)
Arviosi