Bai Hao Yin Zhen 2022

Bai Hao Yin Zhen on kiistatta maailman hienoin valkoinen tee. Tämä laatu on 2022 keväältä. Mausta löytyy hentoa omenaisuutta ja tuoretta koivuisuutta. Tee on samalla sekä herkän aromaattinen että syvän luonteikas. Tuottajalla on voimakas tyyli, joten tästä teestä saa myös sopivan iskevää niin haluttaessa. Hieno huipputee!

Varastossa
SKU
t574
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Bai Hao Yin Zhen 2022 - 25g
15,00 €
Bai Hao Yin Zhen 2022 - 50g
28,00 €
Bai Hao Yin Zhen 2022 - 100g
54,00 €

Yleistä

Bai Hao Yin Zhen valmistetaan poimimalla dabai-nimellä tunnetun teepensasvariantin silmut. Silmuja peittää valkea silkkimäisen pehmeä karvoitus, joka suojelee mehukkaita silmuja hyönteisiltä ja liialliselta valolta. Teen nimi tarkoittaa kirjaimellisesti valkonukkaista hopeasilmua. Hauduttamisen jälkeen tämän nukan voi nähdä kelluvan kimmeltäen teenesteen pinnalla.

Bai Hao Yin Zhenin valmistusmenetelmä on hyvin yksinkertainen. Poiminnan jälkeen silmujen annetaan kuivua auringossa. Nykyään tee toisinaan paahdetaan vihreä teen tavoin. Tämä valmistustapa saa aikaan vihreämmän näköisen ja makuisen teen. Aurinkokuivauksen aikana silmut hapettuvat hyvin kevyesti ja niinpä nesteestä tulee haudutettaessa vihreän sijaan kalpeankellertävää. Suurin osa Bai Hao Yin Zhenistä tuotetaan Fujianin maakunnan Fudingissa, joka sijaitsee lähellä Fujianin pohjoisen naapurimaakunnan Zhejiangin rajaa.

Bai Hao Yin Zhen saattaa ensimaistamalla olla lievä pettymys, sillä se on tuoksultaan ja maultaan melko mieto tee. Hämmäsyttävää tässä teessä on kuitenkin se, että sen vaikutus tuntuu olevan suurempi kuin mitä tuoksun ja maun perusteella voisi odottaa.

Tämä tee

Tämä Bai Hao Yin Zhen on poimittu varhain keväällä 2022. Tee koostuu avautumattomista silmuista. Osa silmuista on hieman varttuneempia ja tämän ansiosta vihreän värisiä. Tuottajalla on voimakas tyyli, jonka ansiosta teessä on mukavasti luonnetta.

Maku

Kuivissa lehdissä on mieto hieman koivuinen ja hennon omenainen tuoksu. Suutuntuma on öljyinen ja maku hienostuneen rapsakka. Siinä on hieman vegetaalisuutta, mutta pääsävyt ovat koivuisuus ja omenainen hedelmäisyys.

Hauduttaminen

Suosittelemme valkoisen teen hauduttamista kiehahtaneella vedellä! Siis tosiaan sata-asteisella. Tällä tavoin teestä tulee tuoksuvampaa ja valkoisen teen maun rapsakkuus on parhaimmillaan. haudutusastian on teen miedon ja herkän maun takia oltava mahdollisimman makuneutraali - jokin lasinen tai posliininen astia sopii siis parhaiten tämän teen hauduttamiseen. Käytä noin 2 grammaa lehtiä. Tämä on reipas ruokalusikallinen. Haudutustekniikka on hyvin pitkälti sama kuin vihreille teelaaduille. Isommassa teekannussa haudutuksen pituuden on oltava 3-5 minuuttia. Gongfu-tekniikalla pienessä haudutusastiassa haudutusten pituus voi olla luokkaa 1 minuutti. Säädä maun mukaan.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Bai Hao Yin Zhen 2022
Arviosi