Anji Bai Cha AA (2023)

Anji Bai Cha on Zhejiangin maakunnan Anjin kaupungin lähistöllä tuotettu vihreä tee. Tätä voisi kuvailla keskitason laaduksi tästä teestä. Teessä on uhkean kukkeat ja mausteisen paahteiset sävyt. Tuoreus on erittäin hyvä.

Varastossa
SKU
t621
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Anji Bai Cha AA (2023) - 35g
10,00 €
Anji Bai Cha AA (2023) - 70g
19,00 €
Anji Bai Cha AA (2023) - 140g
37,00 €

Yleistä

Anji Bai Cha eli kirjamellisesti käännettynä Anjin Valkoinen Tee on Zhejiangin maakunnan pohjoisosan Huzhou-prefektuurissa sijaitsevan Anji-piirikunnan kuuluisa vihreä teelaatu. Tätä vihreää teetä kutsutaan valkoiseksi, sillä sen tuottamiseen käytettävän teepensaslajikkeen Bai Ye #1(Valkoinen lehti nro. 1) lehdet ovat poikkeuksellisen kirkkaan värisiä. Lajike tuottaa tavallista vähemmän vihreän värin tuottavaa klorofylliä.

Anji Bai Chaan liittyy historiallinen piirre, sillä noin 900 vuotta sitten hallinnut Song-dynastian keisari Huizong mainitsi kirjoituksissaan erityisen korkealaatuisen valkoisen värisen teepensaan. Kun Anji Bai Chan tuottamiseen käytettävä teepensas löytyi, ajateltiin tämän olevan se erityinen teelajike, josta keisari Huizong oli kirjoittanut liki vuosituhat aiemmin. Keisari Huizongin nimi liitetään tästä syystä tähän teelaatuun.

Tämä tee

Tämä on tasokas Anji Bai Cha keväältä 2023. Se poimittiin maaliskuun loppupuolella. Teetä voisi kuvailla keskitason laaduksi. Lehti on hieman suurempaa kuin huippulaaduissa, mutta sen tuoreus on erinomaisen hyvä.

Maku

Teessä on uhkean kukkeat ja mausteisen paahteiset sävyt. Tuoreus on erittäin hyvä.

Hauduttaminen

Käytä reipas ruokalusikallinen lehtiä. Tee kestää hyvin myös korkeaa lämpötilaa ja mielestämme se on parhaimmillaan 90-100 asteisella vedellä. Pienessä alle 300ml teekannussa lehtiä voi hauduttaa 1-2 minuuttia ja siitä saa muutaman haudutuksen. Suuremassa kannussa haudutusaikaa on syytä kasvattaa 2-4 minuuttiin.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Anji Bai Cha AA (2023)
Arviosi