Anji Bai Cha (2018 - AAA)

Tämä on huippulaatuinen Anji Bai Cha -vihreä tee keväältä 2018. Teen juominen on kuin astuisi kukkakauppaan. Teessä on eloisia vaaleiden kukkien sävyjä. Maku on laakea ja melko kevyt.

Varastossa
SKU
t277
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Anji Bai Cha (2018 - AAA) - 25g
9,00 €
Anji Bai Cha (2018 - AAA) - 50g
17,00 €
Anji Bai Cha (2018 - AAA) - 100g
33,00 €

Yleistä

Anji Bai Cha eli kirjamellisesti käännettynä Anjin Valkoinen Tee on Zhejiangin maakunnan pohjoisosan Huzhou-prefektuurissa sijaitsevan Anji-piirikunnan kuuluisa vihreä teelaatu. Tätä vihreää teetä kutsutaan valkoiseksi, sillä sen tuottamiseen käytettävän teepensaslajikkeen Bai Ye #1(Valkoinen lehti nro. 1) lehdet ovat poikkeuksellisen kirkkaan värisiä. Lajike tuottaa tavallista vähemmän vihreän värin tuottavaa klorofylliä.

Anji Bai Chaan liittyy historiallinen piirre, sillä noin 900 vuotta sitten hallinnut Song-dynastian keisari Huizong mainitsi kirjoituksissaan erityisen korkealaatuisen valkoisen värisen teepensaan. Kun Anji Bai Chan tuottamiseen käytettävä teepensas löytyi, ajateltiin tämän olevan se erityinen teelajike, josta keisari Huizong oli kirjoittanut liki vuosituhat aiemmin. Keisari Huizongin nimi liitetään tästä syystä tähän teelaatuun.

Tämä tee

Tämä on huippulaatuinen Anji Bai Cha keväältä 2018.

Maku

Kuivien teenlehtien tuoksu on rapsakan kukkainen ja tavallaan myös hieman makeismainen. Siitä löytyy myös hyvin kevyt mausteinen sävy. Haudutetun teen tuoksu on eloisan kasvimainen sekä kukkea. Aivan kuin olisi kukkakaupassa! Kukkaisuus tuo mieleen valkoiset ja vihreät kukat. Siinä on jotain mikä tuo mieleen Tie Guanyin -wulong-teen. Maku on laakea ja kevyehkö. Se on pohjaltaan kevyen vegetaalinen ja mineraalinen. Tämän päällä kelluu kukkaisuuden sävyjä. Kukkaisuus jatkuu pitkään jälkimaussa.

Hauduttaminen

Käytä noin 2g (ruokalusikallinen) lehtiä henkilöä kohden. Veden lämpötilan tulisi olla noin 80 astetta. Haudutuksen sopiva pituus on 1-2 minuuttia, jos kannun koko on alle 500ml ja 2-4 minuuttia jos tilavuus on suurempi. Säädä lehtien määrää ja haudutuksen pituutta maun mukaan. Lehtiä voi usein hauduttaa muutaman kerran.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Anji Bai Cha (2018 - AAA)
Arviosi