2017 Lincangin Sheng Pu'er -teepallo 8g

Tässä on Lincangin alueen sheng pu'eria puristettuna 8 gramman palloiksi, jotka on kääritty kullanväriseen folioon. Yksi pallo riittää noin 1-2 litraan teetä. Teestä löytyy hedelmäisyyttä sekä ikimetsän tuoksuja kuten sammaleen peittämää puuta.

1,20 €
Saatavuus: Varastossa
SKU
t259
  • Osta 10 hintaan 1,10 € /kpl ja säästä 8%
  • Osta 20 hintaan 1,00 € /kpl ja säästä 17%

Yleistä

Sheng pu'er on perinteistä pu'er-teetä, jossa fermentaatio tapahtuu iän kanssa teen tuotannon jälkeen. Tee on nuorena vihreän teen väristä ja siinä on vehreää makua ja tuoksua. Teenlehdet paahdetaan nopeasti lehtien hapettumisen estämiseksi. Tämän jälkeen teenlehdet rullataan ja aurinkokuivataan. Aurinkokuivattu tee voidaan puristaa eri kokoihin kostuttamalla teenlehdet höyryttämällä ja puristamalla kivipainoin tai puristuskoneissa. Teen maku kehittyy vuosien myötä ja vanhana väri on punertava ja maku on kompleksinen ja ikääntynyt.

Lincangin prefektuuri sijaitsee pohjoiseen kahdesta toisesta merkittävimmästä pu'er-teen tuotantoalueesta Pu'erista ja Xishuangbannasta. Vaikka Lincangissa tuotetaan suuria määriä pu'er-teetä ja myös Yunnanin mustaa teetä Dian Hongia, se on kuitenkin pu'er-teen maantieteessä tavallaan raja-aluetta. Lincangin alueen pu'erit ovat usein hedelmäisempiä sävyltään kuin esimerkiksi Xishuangbannan teet. Hedelmäisyyden lisäksi näistä teelaaduista löytyy puista, mineraalista ja ruohoista sävyä. Sävyt ovat keskimääräistä kevyempiä, mutta monet Lincangin pu'er-teet ovat kuitenkin erittäin voimallisia.

Tämä tee

Tämä sheng pu'er on tuotettu vuonna 2017. Sen on tuottanut Yunnan Yongde Cha Ye -niminen tuottaja, joka sijaitsee Lincang-prefektuurissa Yunnanissa. Tee on muokattu pienten kangaspussien sisässä pallon muotoiseksi. Yhden paino on noin 8 grammaa ja riittää noin 1-2 litraan teetä riippuen kuinka voimakasta teestä haluaa. Ts. voit heittää yhden pallon teekannuun ja antaa sen hautua.

Maku

Kuivan teen tuoksu on sammaleisen puinen, hedelmäisen vahainen ja metsäinen. Haudutetun teen tuoksu on paahteista puuta muistuttava ja siitä löytyy myös kevyitä sammaleen, savun ja tuoreen puun sävyjä. Maku on eloisa ja toistaa sammaleen peittämän puun teeman. Tee todella maistuu monituhatvuotiselta ikimetsältä. Se on sekä tuoreen hedelmäinen, että vanhan puinen. Maun tuore puu on todella intensiivinen ja sen ansiosta jälkimaku kasvaa ja kasvaa pitkän aikaa ennen kuin se hiljalleen taas tasaantuu makeaksi. Pieneksi puristetuissa muodoissa on harvoin saatavilla näin korkealaatuista sheng pu'eria.

Hauduttaminen

Pu'er-teen hauduttamiseen käytetään kiehautettua vettä. Teepallon voi käyttää kokonaan jos teetä halutaan yli litra. Toinen vaihtoehto on jakaa pallo esim veitsellä kahteen osaan. Tee voidaan hauduttaa ns. gongfu-tekniikalla käyttäen alle 300ml teekannua ja hauduttaen lehtiä useita kertoja. Tällöin haudutusten pituus tulisi olla noin 30-60 sekuntia. Lehtien määrää voidaan myös lisätä, jolloin haudutusaika voidaan pudottaa 10-20 sekuntiin. Jos käytössä on suurempi teekannu tai halutaan tehdä vain yksi haudutus, haudutusajan tulisi olla 3-5 minuuttia. Säädä lehtimäärää haluttavan voimakkuuden aikaansaamiseksi.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:2017 Lincangin Sheng Pu'er -teepallo 8g
Arviosi