2016 Menghai Shu Pu'er

Rating:
90% of 100

Tämä on 2016 vuonna Menghain alueella tuotettu irtolehtinen shu pu'er. Tämä on upea esimerkki siitä miksi moni pitää Menghain aluetta parhaimpana shu pu'erin tuotantoalueena. Se on maanläheinen mutta samalla raikkaan kamferinen.

Varastossa
SKU
t302
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
2016 Menghai Shu Pu'er - 50g
7,00 €
2016 Menghai Shu Pu'er - 100g
13,00 €
2016 Menghai Shu Pu'er - 250g
30,00 €

Yleistä

Shu pu'er on pu'er-teen toinen päätyyppi luontaisesti iätetyn sheng pu'erin rinnalla. Shu pu'erin tuotantoprosessi keksittiin 1970-luvulla kun haluttiin luoda teelaatu, joka imitoisi luontaisesti ikääntyneen sheng pu'erin makua lyhyemmässä ajassa. Ennen lehtien painamista kakuiksi, ne levitellään tehtaan lattialle suuriin kekoihin, joita kastellaan ja peitellään kankailla. Tämä kekoamisvaihe kiihdyttää lehdissä tapahtuvia biokemiallisia ja mikrobiologisia muutoksia ja lehdet käytännössä kompostoituvat. Kekoamisvaihe voi kestää useista viikoista kuukausiin. Shu pu'eria on saatavilla moniin eri muotoihin puristettuna sekä myös irtolehtisenä.

Tämä tee

Olemme nimenneet tämän irtolehtisen shu pu'erin yksinkertaisesti Menghai Shu Pu'eriksi. Se on tuotettu Menghain tuotantolaueella vuonna 2016 ja koostuu pienistä lehdistä ja silmuista. Tämä on upea esimerkki siitä miksi Menghain aluetta pidetään usein parhaimpana shu pu'erin tuotantoalueena. Tee on maanläheinen, mutta ei yhtään multainen. Lisäksi siitä löytyy tyylikkäitä kamferin ja tuoreiden yrttien sävyjä.

Maku

Kuivan teen tuoksu on mehevä, metsäinen ja kostean puinen. Haudutetun teen tuoksu on mehevän puinen. Maku on mineraalinen ja makeahko. Sitä voisi kuvailla hieman kaarnaiseksi, makean puiseksi ja hieman mausteiseksi. Sen puisessa ja mausteissa mehevyydessä on erikoista ruokaisuutta. Maun taustalla on sekä kuivaa mausteisuutta sekä eräänlaista hedelmäisyyttä. Teen jälkimaku on syvän raikas ja pitkä. Haudutettujen teenlehtien tuoksussa on sammaleisuutta ja lahonnutta puuta. Pehmeä ja luonteikas shu pu'er.

Hauduttaminen

Pu'er-teen hauduttamiseen käytetään kiehautettua vettä. Lehtiä tarvitaan noin 3-5 grammaa, eli reipas ruokalusikallinen irtonaista teetä. Tee voidaan hauduttaa ns. gongfu-tekniikalla käyttäen alle 300ml teekannua ja hauduttaen lehtiä useita kertoja. Tällöin haudutusten pituus tulisi olla noin 30-60 sekuntia. Lehtien määrää voidaan myös lisätä, jolloin haudutusaika voidaan pudottaa 10-20 sekuntiin. Jos käytössä on suurempi teekannu tai halutaan tehdä vain yksi haudutus, haudutusajan tulisi olla 3-5 minuuttia. Säädä lehtimäärää haluttavan voimakkuuden aikaansaamiseksi.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:2016 Menghai Shu Pu'er
Arviosi