2016 Lincang Shu Pu'er

Rating:
80% of 100

Tämä shu pu'er on tuotettu Lincangin alueella Yunnanissa vuonna 2016. Se koostuu pienikokoisesta lehdestä ja sen maku on mehevämpi kuin toisessa 2014 vuoden suurempilehtisessä Lincangin shu pu'erissa, joka on valikoimassamme.

Varastossa
SKU
t214
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
2016 Lincang Shu Pu'er - 50g
6,00 €
2016 Lincang Shu Pu'er - 100g
11,00 €
2016 Lincang Shu Pu'er - 250g
26,00 €

Yleistä

Shu pu'er on pu'er-teen toinen päätyyppi luontaisesti iätetyn sheng pu'erin rinnalla. Shu pu'erin tuotantoprosessi keksittiin 1970-luvulla kun haluttiin luoda teelaatu, joka imitoisi luontaisesti ikääntyneen sheng pu'erin makua lyhyemmässä ajassa. Ennen lehtien painamista kakuiksi, ne levitellään tehtaan lattialle suuriin kekoihin, joita kastellaan ja peitellään kankailla. Tämä kekoamisvaihe kiihdyttää lehdissä tapahtuvia biokemiallisia ja mikrobiologisia muutoksia ja lehdet käytännössä kompostoituvat. Kekoamisvaihe voi kestää useista viikoista kuukausiin. Shu pu'eria on saatavilla moniin eri muotoihin puristettuna sekä myös irtolehtisenä.

Tämä tee

Tämä shu pu'er on tuotettu Lincangin alueella Yunnanissa vuonna 2016. Alue on tunnettu melko raikkaasta pu'er-teestään. Tämä tee on tuotettu pienikokoisesta lehdestä ja silmuista.

Maku

Kuivien lehtien tuoksu on mehevä ja hieman mehuinen. Siinä on tumman ja lahoavan puun sävyjä. Haudutetun teen tuoksu on hieman hiekkainen ja puisen mehevä. Teen maku on raikas ja makeahko. Voimakkaammassa haudutuksessa makuun ilmestyy mineraalista öljyisyyttä. Sen maku siirtyy nopeasti suun takaosaan ja luo sinne pitkälle jälkimakuun jatkuvan raikkaan tunteen. Jälkimaku on raukeuttava.

Hauduttaminen

Pu'er-teen hauduttamiseen käytetään kiehautettua vettä. Lehtiä tarvitaan noin 3-5 grammaa, eli reipas ruokalusikallinen irtonaista teetä. Tee voidaan hauduttaa ns. gongfu-tekniikalla käyttäen alle 300ml teekannua ja hauduttaen lehtiä useita kertoja. Tällöin haudutusten pituus tulisi olla noin 30-60 sekuntia. Lehtien määrää voidaan myös lisätä, jolloin haudutusaika voidaan pudottaa 10-20 sekuntiin. Jos käytössä on suurempi teekannu tai halutaan tehdä vain yksi haudutus, haudutusajan tulisi olla 3-5 minuuttia. Säädä lehtimäärää haluttavan voimakkuuden aikaansaamiseksi.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:2016 Lincang Shu Pu'er
Arviosi