2016 Cha Shu Wang

Nuori, mutta voimallinen pu'er-tee Lincangin prefektuurista. Siitä löytyy tuoretta puuta, eksoottista hedelmäisyyttä sekä kevyitä kukkaisia sävyjä.

Varastossa
SKU
t242
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
2016 Cha Shu Wang - 50g
8,50 €
2016 Cha Shu Wang - 357g
52,00 €

Yleistä

Lincangin prefektuuri sijaitsee pohjoiseen kahdesta toisesta merkittävimmästä pu'er-teen tuotantoalueesta Pu'erista ja Xishuangbannasta. Vaikka Lincangissa tuotetaan suuria määriä pu'er-teetä ja myös Yunnanin mustaa teetä Dian Hongia, se on kuitenkin pu'er-teen maantieteessä tavallaan raja-aluetta. Lincangin alueen pu'erit ovat usein hedelmäisempiä sävyltään kuin esimerkiksi Xishuangbannan teet. Hedelmäisyyden lisäksi näistä teelaaduista löytyy puista, mineraalista ja ruohoista sävyä. Sävyt ovat keskimääräistä kevyempiä, mutta monet Lincangin pu'er-teet ovat kuitenkin erittäin voimallisia.

Tämä tee

Tämän pu'erin on tuottanut Lincangin prefektuurissa Yun-piirikunnassa sijaitseva teetehdas Lincang Xing Yi. Tee on 2016 kesäsadosta ja tuotantopäivä on 18.4.2016. Tee on tuottajan tietojen mukaan tuotettu vanhemmista teepuista, mutta tarkempaa tuotantoaluetta ei ole annettu. Teen nimi Cha Shu Wang tarkoittaa Teepuu Kuningasta. Tämä on sheng pu'er -teen makuskaalassa kevyimmästä päästä, sillä siinä on selkeitä eksoottisia hedelmäisiä sävyjä eikä maku ole puisen raskas.

Maku

Kuivan teen tuoksu on nuoren sheng pu'erille tyypillinen sekoitus tuoretta puumaisuutta ja kevyitä hedelmien ja kukkaisuuden sävyjä. Haudutetun teen tuoksussa on tuoretta puuta, eksoottista hedelmäisyyttä sekä kevyitä kukkaisia sävyjä. Se tuo mieleen jotkin kukkeat wulong-teet. Teen maku on raikas, kukkea ja rehevän ruohoinen ja puinen. Teessä on yllättävän paljon valkoista teetä ja joitain wulongeja muistuttavia sävyjä. Jälkimaku on tuoreen puinen, koivuinen, ruohoinen ja heinäinen.

Hauduttaminen

Puristetusta teestä on jollain terävällä työkalulla irrotettava lehtiä hauduttamista varten. Voit käyttää esim. ruokailuveistä. Piikkimäinen muoto toimii parhaiten, sillä se rikkoo lehtiä vähemmän. Pu'er-teen hauduttamiseen käytetään kiehautettua vettä. Lehtiä tarvitaan noin 3-5 grammaa, eli reipas ruokalusikallinen irtonaista teetä. Tee voidaan hauduttaa ns. gongfu-tekniikalla käyttäen alle 300ml teekannua ja hauduttaen lehtiä useita kertoja. Tällöin haudutusten pituus tulisi olla noin 30-60 sekuntia. Lehtien määrää voidaan myös lisätä, jolloin haudutusaika voidaan pudottaa 10-20 sekuntiin. Jos käytössä on suurempi teekannu tai halutaan tehdä vain yksi haudutus, haudutusajan tulisi olla 3-5 minuuttia. Säädä lehtimäärää haluttavan voimakkuuden aikaansaamiseksi.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:2016 Cha Shu Wang
Arviosi