2015 Tian Jian (500g korista)

2015 vuoden Tian Jian -tumma tee Hunanin maakunnasta. Tämä versio on iätetty 500g korissa, jonka takia se on hieman raikkaampi kuin toinen 25kg korisssa iätetty variantti, joka myös löytyy valikoimastamme. Tämä tarjoaa rustiikkisen yhdistelmän kosteaa metsää, lahoa puuta, kellaria ja hieman marjaisuutta.

Varastossa
SKU
t378
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Tian Jian (2015, 500g korista) - 35g
13,00 €
Tian Jian (2015, 500g korista) - 70g
24,00 €

Yleistä

Hunanin maakunta on yksi Kiinan merkittävistä tumman eli erilaisten fermentoitujen teelaatujen tuotantoalueista. Tian Jian on yksi Hunanin maakunnan tummista teelaaduista. Kuten suurin osa muista maakunnan tummista teelaaduista, sitä tuotetaan Anhua-piirikunnassa.

Tian Jian -teen tuotantotapa muistuttaa hieman shu pu'erin tuotantoa. Poimitut teenlehdet paahdetaan nopeasti pannussa hapettumisen estämiseksi. Tämän jälkeen teenlehdet keotaan paksuihin kerroksiin ja fermentaatio alkaa lehdissä. Tässä vaiheessa lehtiä voidaan kostuttaa fermentaation nopeuttamiseksi. Tämä vaihe tehdään Tian Jianin kohdalla kevyemmin, jonka ansiosta haudutetun teen väri on nuorena oranssinsävyinen, muttei normaalisti tummempi. Tämän jälkeen tee paahdetaan kuivaksi. Tämän jälkeen uudelleen kostuttamalla lehdet pakataan tiukasti bambukoreihin, joissa tee julkaistaan markkinoille ja ikääntyminen jatkuu vuosien ja vuosikymmenien aikana.

Tämä tee

Tämä laatu on 2015 vuoden satoa ja se on iätetty 500g korissa. Tämä pienempi korikoko tuottaa hieman raikkaampaa teetä, sillä puristus jää tässä koossa vähäisemmäksi ja lisäksi pienempi teenlehtimassa tuntuu sitovan teehen vähemmän kosteutta. Ilma vaihtuu teenlehdissä tehokkaammin, jonka ansiosta tee vaikuttaa ikääntyvän hieman hitaammin.

Maku

Kuivan teen tuoksu on rustiikkinen yhdistelmä kosteaa metsää, lahoa puuta, kellaria ja hieman marjaisuutta. Maljassa rouheat ja makeat puun sävyt ovat voimakkaimmin esillä. Maussa suun etuosassa tuntuva kirpeys tuo mukavasti särmää. Muutoin maussa tuntuu kevyt savun sävy, makea puumaisuus ja erikoinen Hunanin maakunnan tummille teelaaduille ominainen kuiva puinen tai mausteinen sävy. Jälkimaussa kevyt savun sävy leijuu yhä ja maku makeutuu hiljalleen tuoden esiin yhä metsäisiä ja puisia sävyjä.

Hauduttaminen

Käytä teen hauduttamiseen käytetään kiehautettua vettä. Lehtiä tarvitaan noin 3-5 grammaa, eli 2 ruokalusikallista irtonaista teetä. Tee voidaan hauduttaa ns. gongfu-tekniikalla käyttäen alle 300ml teekannua ja hauduttaen lehtiä useita kertoja. Tällöin haudutusten pituus tulisi olla noin 30-60 sekuntia. Lehtien määrää voidaan myös lisätä, jolloin haudutusaika voidaan pudottaa 10-20 sekuntiin. Jos käytössä on suurempi teekannu tai halutaan tehdä vain yksi haudutus, haudutusajan tulisi olla 3-5 minuuttia. Säädä lehtimäärää haluttavan voimakkuuden aikaansaamiseksi.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:2015 Tian Jian (500g korista)
Arviosi