2014 Lincang Shu Pu'er

Tämä on 2014 vuoden irtolehtinen shu pu'er on tuotettu Lincangin alueella Yunnanissa. Tuoksu ja maku tuo mieleen vanhat huonekalut ja kirjat. Näiden sävyjen rinnalla on reippaasti hedelmäistä raikkautta.

Varastossa
SKU
t160
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
2014 Lincang Shu Pu'er - 50g
6,50 €
2014 Lincang Shu Pu'er - 100g
12,00 €
2014 Lincang Shu Pu'er - 250g
28,00 €

Yleistä

Shu pu'er on pu'er-teen toinen päätyyppi luontaisesti iätetyn sheng pu'erin rinnalla. Shu pu'erin tuotantoprosessi keksittiin 1970-luvulla kun haluttiin luoda teelaatu, joka imitoisi luontaisesti ikääntyneen sheng pu'erin makua lyhyemmässä ajassa. Ennen lehtien painamista kakuiksi, ne levitellään tehtaan lattialle suuriin kekoihin, joita kastellaan ja peitellään kankailla. Tämä kekoamisvaihe kiihdyttää lehdissä tapahtuvia biokemiallisia ja mikrobiologisia muutoksia ja lehdet käytännössä kompostoituvat. Kekoamisvaihe voi kestää useista viikoista kuukausiin. Shu pu'eria on saatavilla moniin eri muotoihin puristettuna sekä myös irtolehtisenä.

Tämä tee

Tämä shu pu'er on tuotettu Lincangin alueella Yunnanissa vuonna 2014. Alue on tunnettu melko raikkaasta pu'er-teestään. Tämä tee on tuotettu suurehkosta lehdestä, joka on melko ehjää. Siinä erottuu poikkeuksellisen selkeänä hedelmäinen raikkaus, joka toimii hyvin vastakohtana syville puisille sävyille.

Maku

Kuivien lehtien tuoksu on pistävän raikas. Mehevien puisten sävyjen rinnalla on kuin hedelmäistä sävyä, joka tekee tuoksusta kirkkaan hedelmäisen mutta samalla syvän. Haudutetun teen tuoksu on paksu, paahteinen ja mineraalisen puinen. Maku on mineraalisen tyylikäs. Siinä on antiikkisia sävyjä – vanhoja kirjoja ja huonekaluja. Kaiken taustalla on yhä hedelmäisiä sävyjä, jotka nousevat välillä enemmän esiin. Hieno esimerkki siitä miten shu pu'er voi olla vanhan makuista, mutta samalla raikasta.

Hauduttaminen

Pu'er-teen hauduttamiseen käytetään kiehautettua vettä. Lehtiä tarvitaan noin 3-5 grammaa, eli reipas ruokalusikallinen irtonaista teetä. Tee voidaan hauduttaa ns. gongfu-tekniikalla käyttäen alle 300ml teekannua ja hauduttaen lehtiä useita kertoja. Tällöin haudutusten pituus tulisi olla noin 30-60 sekuntia. Lehtien määrää voidaan myös lisätä, jolloin haudutusaika voidaan pudottaa 10-20 sekuntiin. Jos käytössä on suurempi teekannu tai halutaan tehdä vain yksi haudutus, haudutusajan tulisi olla 3-5 minuuttia. Säädä lehtimäärää haluttavan voimakkuuden aikaansaamiseksi.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:2014 Lincang Shu Pu'er
Arviosi