2013 Menghai Shu Pu'er

Tämä on 2013 vuonna Menghain alueella tuotettu irtolehtinen shu pu'er. Tämä on upea esimerkki siitä miksi moni pitää Menghain aluetta parhaimpana shu pu'erin tuotantoalueena. Se on maanläheinen mutta samalla raikkaan kamferinen.

Varastossa
SKU
t159
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
2013 Menghai Shu Pu'er - 50g
7,00 €
2013 Menghai Shu Pu'er - 100g
13,00 €
2013 Menghai Shu Pu'er - 250g
30,00 €

Yleistä

Shu pu'er on pu'er-teen toinen päätyyppi luontaisesti iätetyn sheng pu'erin rinnalla. Shu pu'erin tuotantoprosessi keksittiin 1970-luvulla kun haluttiin luoda teelaatu, joka imitoisi luontaisesti ikääntyneen sheng pu'erin makua lyhyemmässä ajassa. Ennen lehtien painamista kakuiksi, ne levitellään tehtaan lattialle suuriin kekoihin, joita kastellaan ja peitellään kankailla. Tämä kekoamisvaihe kiihdyttää lehdissä tapahtuvia biokemiallisia ja mikrobiologisia muutoksia ja lehdet käytännössä kompostoituvat. Kekoamisvaihe voi kestää useista viikoista kuukausiin. Shu pu'eria on saatavilla moniin eri muotoihin puristettuna sekä myös irtolehtisenä.

Tämä tee

Olemme nimenneet tämän irtolehtisen shu pu'erin yksinkertaisesti Menghai Shu Pu'eriksi. Se on tuotettu Menghain tuotantolaueella vuonna 2013 ja koostuu pienistä lehdistä ja silmuista. Teellä on kiinalainen Green Food -sertifiointi. Tämä sertifiointi tarkoittaa usein sitä, että tee on tuotettu ilman synteettisiä torjunta-aineita. Tämä on upea esimerkki siitä miksi Menghain aluetta pidetään usein parhaimpana shu pu'erin tuotantoalueena. Tee on maanläheinen, mutta ei yhtään multainen. Lisäksi siitä löytyy tyylikkäitä kamferin ja tuoreiden yrttien sävyjä.

Maku

Kuivien teenlehtien tuoksu on mehevä. Se on toisaalta jauhoinen ja puinen ja toisaalta aromaattisen yrttinen. Siinä on kamferia tai tuoreita yrttejä muistuttavaa sävyä. Sävyn voi joskus aistia hyvin samantyylisenä kosteassa metsässä. Lehtien tuoksu on intensiivinen. Haudutetun teen tuoksussa on vastaavia sävyjä. Raikkaat yrttiset sävyt nousevat jopa hieman enemmän esiin. Nyt ne luovat vaikutelman eksoottisesta tummasta puusta. Tuoksussa on myös mineraalisuutta joka luo mielikuvan kivestä ja kallioista. Teen maku on pehmeä ja upeasti tahditettu. Suutuntuma on öljyinen ja maku saapuu hiljalleen. Se on raikkaan makea ja mineraalisen kirkas. Näiden sävyjen taustalla on vanhan puun ja vanhojen kirjojen sävyjä. Tämä on poikkeuksellinen shu pu'er, sillä maussa ei ole juuri lainkaan mutaisuutta.

Hauduttaminen

Pu'er-teen hauduttamiseen käytetään kiehautettua vettä. Lehtiä tarvitaan noin 3-5 grammaa, eli reipas ruokalusikallinen irtonaista teetä. Tee voidaan hauduttaa ns. gongfu-tekniikalla käyttäen alle 300ml teekannua ja hauduttaen lehtiä useita kertoja. Tällöin haudutusten pituus tulisi olla noin 30-60 sekuntia. Lehtien määrää voidaan myös lisätä, jolloin haudutusaika voidaan pudottaa 10-20 sekuntiin. Jos käytössä on suurempi teekannu tai halutaan tehdä vain yksi haudutus, haudutusajan tulisi olla 3-5 minuuttia. Säädä lehtimäärää haluttavan voimakkuuden aikaansaamiseksi.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:2013 Menghai Shu Pu'er
Arviosi