2013-2015 Shu Pu'er Mini Tuo Cha 6g

Tässä on shu pu'eria näppärässä 6g mini tuo cha -muodossa. Tee on sekoitus 2013-2015 vuosien teetä. Yksi mini tuocha riittää noin 1-2 litraan teetä. Tämä shu pu'er on hieman mehevämpi maultaan kuin Lao Cang -tuottajan nappimuotoinen shu pu'erimme.

0,70 €
Saatavuus: Varastossa
SKU
t217
  • Osta 10 hintaan 0,65 € /kpl ja säästä 7%
  • Osta 20 hintaan 0,60 € /kpl ja säästä 14%

Yleistä

Shu pu'er on pu'er-teen toinen päätyyppi luontaisesti iätetyn sheng pu'erin rinnalla. Shu pu'erin tuotantoprosessi keksittiin 1970-luvulla kun haluttiin luoda teelaatu, joka imitoisi luontaisesti ikääntyneen sheng pu'erin makua lyhyemmässä ajassa. Ennen lehtien painamista kakuiksi, ne levitellään tehtaan lattialle suuriin kekoihin, joita kastellaan ja peitellään kankailla. Tämä kekoamisvaihe kiihdyttää lehdissä tapahtuvia biokemiallisia ja mikrobiologisia muutoksia ja lehdet käytännössä kompostoituvat. Kekoamisvaihe voi kestää useista viikoista kuukausiin. Shu pu'eria on saatavilla moniin eri muotoihin puristettuna sekä myös irtolehtisenä.

Tämä tee

Tämä shu pu'er on sekoitus vuosien 2013, 2014 ja 2015 vuosien teetä. Käärinpapereissa ei ole mitään kirjoituksia emmekä tiedä mikä tuottaja on tuottanut tämän. Yhden paino on noin 6 grammaa ja riittää noin 1-2 litraan teetä riippuen kuinka voimakasta teestä haluaa. Ts. voit heittää yhden tuo chan teekannuun ja antaa sen hautua. Tämä shu pu'er on hieman mehevämpi maultaan kuin Lao Cang -tuottajan nappimuotoinen shu pu'erimme.

Maku

Haudutetun teen tuoksu on erityisen lämmin. Sitä voisi kuvata juuresmaiseksi. Lisäksi siinä on joistain shu pu'ereista löytyvää tummaa kuivattua hedelmäisyyttä sekä hieman kaarnaa. Maku on kuivahko, rouhean kaarnainen, hieman turpeinen ja melko raikas. Maussa on taustalla tietty punaviiniä muistuttava pysyvä hieman hapan hedelmäisyys. Lämminsävyinen ja kompleksinen shu pu'er.

Hauduttaminen

Pu'er-teen hauduttamiseen käytetään kiehautettua vettä. Lehtiä tarvitaan noin 3-5 grammaa, eli reipas ruokalusikallinen irtonaista teetä. Tee voidaan hauduttaa ns. gongfu-tekniikalla käyttäen alle 300ml teekannua ja hauduttaen lehtiä useita kertoja. Tällöin haudutusten pituus tulisi olla noin 30-60 sekuntia. Lehtien määrää voidaan myös lisätä, jolloin haudutusaika voidaan pudottaa 10-20 sekuntiin. Jos käytössä on suurempi teekannu tai halutaan tehdä vain yksi haudutus, haudutusajan tulisi olla 3-5 minuuttia. Säädä lehtimäärää haluttavan voimakkuuden aikaansaamiseksi.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:2013-2015 Shu Pu'er Mini Tuo Cha 6g
Arviosi