2006 Ye Sheng Qiao Mu

Tämä 2006 vuoden sheng pu'er ei ole sitä miltä se näyttää. Sen käärinpaperit imitoivat Menghain teetehtaan 1998 vuoden teetä, mutta kyse ei ole tuosta teestä. Erittäin maukasta tee kuitenkin on ja edustaa klassisempaa tyyliä!

Varastossa
SKU
t249
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
2006 Ye Sheng Qiao Mu - 35g
11,00 €
2006 Ye Sheng Qiao Mu - 357g kakku
79,00 €

Yleistä

Tämä tee on pakattu Menghain teetehtaan vuoden 1998 tuotteen papereihin, mutta tuote ei selvästi ole tätä.

Tämä tee

Tämä pu'er tee on paketoitu kuuluisan Menghain teetehtaan vuoden 1998 julkaisun Ye Sheng Qiao Mu papereihin. Kyse ei kuitenkaan ole tuosta teestä, sillä lehtimateriaali ei vastaa tuota julkaisua ja pakkauksessakin on eroja. Kakun pinnassa oleva neifei julistaa tuottajaksi Menghain teetehdasta. Kakun pintaan on laitettu punainen nauha, jota ei myöskään ollut aidossa 1998 julkaisussa. Kaikenkaikkiaan tätä voisi pitää siis imitaationa tai jonkinlaisena väärennöksenä. Pu'er-teen maailmassa asiat eivät aina ole niin yksinkertaisia kuin miltä ne voivat näyttää. Tee on tietojemme mukaan vuodelta 2006, joka mielestämme on ihan uskottava tieto. Lehti on hieman modernimpaa tyyliä sisältäen siistejä karvanpeitteisiä silmuja. Teen tuoksussa ja maussa on tietynlaista klassista fiilistä kamferin, savun ja tietyn metallisuuden ansiosta. Se vaikuttaa Xishuangbannan alueen teeltä. Maku on melko voimakas ja tee kannattaa hauduttaa hieman normaalia lyhyemmillä haudutuksilla. Harhaanjohtavista pakkauksista huolimatta tee on erittäin maukas ja tarjoaa klassista makua hyvään hintaan!

Maku

Kuivan teen tuoksu on upea. Se on jo hieman ikääntynyt mutta ei vanha. Siitä erottuu resiinistä puumaisuutta, metallisuutta, kamferia ja hieman tervaa. Haudutetun teen tuoksusta löytyy samat tervaisuuden, puun ja kamferin sävyt. Mukaan tulee hieman kermaisuutta. Tämä on melko voimakas sheng pu'er. Jo pienellä lehtimäärällä teestä tulee aika voimakasta. Maussa on vegetaalisuuden ja ruohoisuuden sävyjä. Samalla maku on puinen ja hieman tervainen. Siinä on vanhojen puulaivojen tuoksuja. Mausta tulee herkästi hyvinkin voimakas ja rouhea, joka on hieno ennusmerkki teen kyvystä ikääntyä vielä pitkään. Teessä on klassisia menghain alueen kuuluisien teelaatujen piirteitä ollen metallinen, sieninen, puinen ja tervainen. Tee selvästi vaatii paljon ikää sillä nyt hieman yli 10-vuotiaana se alkaa olemaan tasapainossa ollen kuitenkin aika raju voimakkaammassa haudutuksessa. Teen maun melkoinen tiiviys luo voimakkaan raikkan jälkimaun. Klassikkoainesta!

Hauduttaminen

Puristetusta teestä on jollain terävällä työkalulla irrotettava lehtiä hauduttamista varten. Voit käyttää esim. ruokailuveistä. Piikkimäinen muoto toimii parhaiten, sillä se rikkoo lehtiä vähemmän. Pu'er-teen hauduttamiseen käytetään kiehautettua vettä. Lehtiä tarvitaan noin 3-5 grammaa, eli reipas ruokalusikallinen irtonaista teetä. Tee voidaan hauduttaa ns. gongfu-tekniikalla käyttäen alle 300ml teekannua ja hauduttaen lehtiä useita kertoja. Tällöin haudutusten pituus tulisi olla noin 30-60 sekuntia. Lehtien määrää voidaan myös lisätä, jolloin haudutusaika voidaan pudottaa 10-20 sekuntiin. Jos käytössä on suurempi teekannu tai halutaan tehdä vain yksi haudutus, haudutusajan tulisi olla 3-5 minuuttia. Säädä lehtimäärää haluttavan voimakkuuden aikaansaamiseksi.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:2006 Ye Sheng Qiao Mu
Arviosi