1996 Mei Hua Bing Cha

Tästä teestä on rajallisesti tietoa saatavilla. Teen nimi on Mei Hua Bing Cha eli Kirsikankukka Kakkutee. Nimi tulee puristetussa teessä olevaan kirsikankukan kohokuvioon. Tee on tietojemme mukaan tuotettu 1996 vuonna, mutta tästä ei ole täyttä varmuutta. Tee tulee 100g kokoisissa kiekoissa, jotka muistuttavat kooltaan jääkiekkoa. Tee koostuu voimakkaammin ja kevyemmin fermentoidun teemateriaalin sekoituksesta. Tämän ansiosta siinä on shu pu'erin tuttuja maanläheisiä sävyjä, mutta myös hieman kiinteämpiä sävyjä kuten kevyttä savua ja tervaaa sekä lääkeyrttistä makeutta ja raikkautta.

Varastossa
SKU
t489
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
1996 Mei Hua Bing Cha - 100g kiekko
19,00 €

Yleistä

Shu pu'er on pu'er-teen toinen päätyyppi luontaisesti iätetyn sheng pu'erin rinnalla. Shu pu'erin tuotantoprosessi keksittiin 1970-luvulla kun haluttiin luoda teelaatu, joka imitoisi luontaisesti ikääntyneen sheng pu'erin makua lyhyemmässä ajassa. Ennen lehtien painamista kakuiksi, ne levitellään tehtaan lattialle suuriin kekoihin, joita kastellaan ja peitellään kankailla. Tämä kekoamisvaihe kiihdyttää lehdissä tapahtuvia biokemiallisia ja mikrobiologisia muutoksia ja lehdet käytännössä kompostoituvat. Kekoamisvaihe voi kestää useista viikoista kuukausiin. Shu pu'eria on saatavilla moniin eri muotoihin puristettuna sekä myös irtolehtisenä.

Tämä tee

Tästä teestä on rajallisesti tietoa saatavilla. Teen nimi on Mei Hua Bing Cha eli Kirsikankukka Kakkutee. Nimi tulee puristetussa teessä olevaan kirsikankukan kohokuvioon. Tee on tietojemme mukaan tuotettu 1996 vuonna, mutta tästä ei ole täyttä varmuutta. Tee tulee 100g kokoisissa kiekoissa, jotka muistuttavat kooltaan jääkiekkoa. Näitä on yhdessä putkessa 5kpl pakattuna paperiin ja bambukuoreen. Toimitamme yksittäiset 100g kiekot erikseen pakattuna. Tee koostuu voimakkaammin ja kevyemmin fermentoidun teemateriaalin sekoituksesta. Tämän ansiosta siinä on shu pu'erin tuttuja maanläheisiä sävyjä, mutta myös hieman kiinteämpiä sävyjä kuten kevyttä savua ja tervaaa sekä lääkeyrttistä makeutta ja raikkautta. Pakkauspaperissa on ns Ba Zhong -tyyppinen logo, joka tarkoittaa teentuottajan toimineen valtiollisen teentuotannon alaisuudessa tai lisensoineen tämän tyylin. Teen paperit muistuttavat joitakin Dehongin prefektuurin tuottajien käyttämiä, joten voi olla mahdollista, että tee on vähintään puristettu tuolla alueella.

Maku

Katso tarkemmat kuvaukset oheisesta videosta.

Hauduttaminen

Puristetusta teestä on jollain terävällä työkalulla irrotettava lehtiä hauduttamista varten. Voit käyttää esim. ruokailuveistä. Piikkimäinen muoto toimii parhaiten, sillä se rikkoo lehtiä vähemmän. Pu'er-teen hauduttamiseen käytetään kiehautettua vettä. Lehtiä tarvitaan noin 3-5 grammaa, eli reipas ruokalusikallinen irtonaista teetä. Tee voidaan hauduttaa ns. gongfu-tekniikalla käyttäen alle 300ml teekannua ja hauduttaen lehtiä useita kertoja. Tällöin haudutusten pituus tulisi olla noin 30-60 sekuntia. Lehtien määrää voidaan myös lisätä, jolloin haudutusaika voidaan pudottaa 10-20 sekuntiin. Jos käytössä on suurempi teekannu tai halutaan tehdä vain yksi haudutus, haudutusajan tulisi olla 3-5 minuuttia. Säädä lehtimäärää haluttavan voimakkuuden aikaansaamiseksi.

Tämä tee on esitelty Teepolun Kiekkomaailma-videosarjassa Youtubessa. Katso esittely täällä:

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:1996 Mei Hua Bing Cha
Arviosi