10 000 Mailin tee (2020)

Tämä wulong-tee on maustettu osmanthuksen kukilla. Tee on 2019 tammikuulta. Haudutetun teen tuoksu on yhdistelmä paahteisuutta, appelsiinia ja kukkaisuutta. Maku on raikas ja sävykäs. Siinä on hieman vaniljaista sävyä sekä tuoksun sitruksisen ja kukkaisuus.

Varastossa
SKU
t387
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
10 000 Mailin tee (2020) - 50g
7,50 €
10 000 Mailin tee (2020) - 200g
29,00 €

Yleistä

Thaimaassa tuotetaan teetä lähinnä maan pohjoisimmassa Chiang Rai -provinssissa. Teentuotannon saapuminen Thaimaahan tapahtui Kiinan sisällissodan jälkimainingeissa. Kommunisteja vastustavia Yunnanilaisia Kuomintangin joukkoja pakeni Kiinasta Burmaan vuonna 1949. Tämä ryhmä hajosi lopulta pienempiin ryhmiin, joista osa asettui asumaan Thaimaan pohjoisosaan. Teenviljelyä harjoittavat lähinnä tämän ryhmän jälkeläiset. Pohjois-Thaimaan teet ovat Taiwanilaisista teepensaslajikkeista tuotettua korkean vuoriston teetä. Myös käsittelymenetelmät ovat Taiwanilaiselle teelle tyypillisiä. Tärkeimmät lajikkeet ovat nro. 12, joka tunnetaan myös nimellä Jin Xuan sekä nro. 17, jota kutsutaan myös nimillä Qingxin ja Luanze.

Tämä tee

Tämä tee on tuotettu Chiang Rai -provinssin Mae Salongin(nyk. Santikhiri) kylässä tammikuussa 2020. Kylä sijaitsee noin 1600 metrin korkeudella. Tämä wulong-teelaatu on maustettu osmanthuksen kukilla. Teen kukkainen tuoksu kantaa kauas, kenties 10 000 mailin päähän...

Maku

Kuivissa lehdissä on kutkuttava tuoksu, joka tuo mieleen keltaiset hedelmät. Se on kuin sekoitus appelsiinia ja aprikoosia kiisselimäisessä raikkaassa kypsässä muodossa. Tämän taustalta löytyy raikasta kukkaisuutta. Maljassa tuoksuun tulee mukaan paahteisuutta ja tuore yrttinen sävy. Maku on myös keltaisia hedelmiä muistuttava ollen hieman kirpeä, kukkainen ja sopivasti täyteläinen. Kirkas ja aurinkoinen tee!

Hauduttaminen

Tämä tee voidaan muiden wulong-teelaatujen tapaan hauduttaa saviteekannussa, mutta jos pitää erityisesti herkistä kukkeista aromeista, toimii lasinen tai posliininen astia paremmin. Hauduttamiseen käytetään sata-asteista vettä. Jos käytössä on yli 500ml tilavuuksinen teekannu, voidaan lehtiä käyttää 3-4g eli noin ruokalusikallinen. Lehtiä haudutetaan 2-3 minuuttia. Jos käytössä on pienikokoinen(50-300ml) teekannu, jota voidaan käyttää gongfu-hauduttamiseen, lehtien määrä on noin 3-4g 100ml kohden. Haudusten pituus on 20-30 sekuntia. Ensimmäisen haudutuksen voi tehdä pidempänä, sillä kuivista lehdistä ei aluksi haudu tehokkaasti makuaineita.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:10 000 Mailin tee (2020)
Arviosi