Zheng Shan Xiao Zhong (2017 - AA)

Rating:
100% of 100

Tässä teessä on hyvin esillä kiinalaisten mustien teelaatujen hienot puolet. Se sävykkään puinen ja paahteinen. Pysyvä jälkimaku tuo mieleen wulong-teen pitkän jälkimaun.

Varastossa
SKU
t158
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Zheng Shan Xiao Zhong (2017 - 50g
6,00 €
Zheng Shan Xiao Zhong (2017 - 100g
11,00 €
Zheng Shan Xiao Zhong (2017 - 250g
26,00 €
Zheng Shan Xiao Zhong (2017 - 500g
49,00 €

Yleistä

Vaikka Fujianin maakunnan pohjoisosassa sijaitsevat Wuyi-vuoret tunnetaan parhaiten tummapaahtoisista Kallioteenä tunnetuista oolong-teelaaduista, tuotetaan alueella muutamaa erityisen hienoa mustaa teetä. Näistä merkittävimmät ovat Jin Jun Mei ja Zheng Shan Xiao Zhong. Mustan teen tuotantotavan uskotaan keksityn alunperin juuri tällä alueella.

Zheng Shan Xiao Zhong merkitys käännettynä on Varsinaisen Vuoren Pieni Lajike. Nimi viittaa teepensaslajikkeeseen. Paras Zheng Shan Xiao Zhong tuotetaan Wuyi-vuorten alueella Tong Mu -kylässä. Tee on löysästi yhteydessä Lapsang Souchong -teehen, joka on savustettu musta tee mitä myös tuotetaan Wuyi-vuorten alueella, mutta jota myydään lähinnä länsimarkkinoilla. Zheng Shan Xiao Zhongista on myös olemassa savustettuja versioita, mutta tee on normaalisti täysin savustamatonta.

Tämä tee

Tämä korkealaatuinen Zheng Shan Xiao Zhong on täysin savustamatonta ja tämän ansiosta itse teelajikkeen maku tulee täysin esiin. Tee on kevään 2017 sadosta. Teenlehti on keskikokoista.

Maku

Kuivien lehtien tuoksu on mineraalinen ja sävykkään puinen. Siinä on eräänlaista hiekkaista sävyä. Haudutetun teen tuoksu vastaa hyvin kuivien lehtien tuoksua. Tuoksu on mineraalisen hiekkainen ja tyylikkään puinen sekä paahteinen. Upean sävykäs tuoksu. Maku on heti tyylikkään paahteinen ja puinen. Siinä on raikkaita sävyjä jotka tuovat mieleen kuivatetut hedelmät. Näiden sävyjen rinnalla on mineraalisuutta, joka leimaa teen makua sen edetessä jälkimakuun. Jälkimaku ei ole täyteläinen mutta raikkaudessaan se on erittäin pysyvä. Jälkimaussa on wulongien jälkimaun mieleen tuovaa pysyvyyttä ja mineraalisuutta.

Hauduttaminen

Teenlehtiä tarvitaan reipas ruokalusikallinen. Käytä hauduttamiseen kiehahtanutta vettä. Jos tee valmistetaan alle puolen litran kannussa, voi tällä lehtimäärällä lehtiä hauduttaa muutaman kerran. Isommassa kannussa on parempi tehdä yksi pidempi haudutus. Pienessä kannussa haudutuksen pituus on 1-3 minuuttia ja suuremmassa 3-5 minuuttia. Säädä lehtien määrää ja haudutuksen pituutta maun mukaan.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Zheng Shan Xiao Zhong (2017 - AA)
Arviosi