Zhejiang Long Jing (2017)

Long Jing on halutuin ja kuuluisin kiinalainen vihreä tee. Tämä on tuotettu perinteikkään Länsijärven tuotantoaluee ulkopuolella Zhejiangin maakunnassa ja tarjoaa klassista Long Jingin makua.

Ei varastossa
SKU
t128
Grouped product items
Tuotenimi
No options of this product are available.

Yleistä

Long Jingia tuotetaan Zhejiangin maakunnassa Hangzhoun kaupungin alueella sijaitsevan Xihun, eli länsijärven, ympärillä levittäytyvällä alueella. Tällä noin 170 neliökilometrin alueella kasvatettua teetä kutsutaan Xi Hu Long Jingiksi eli länsijärven lohikäärmekaivoksi. Long Jing -teetä tuotetaan myös muualla Zhejiangin maakunnassa, kuten esimerkiksi etelässä sijaitsevassa Wenzhoussa. Perinteikkäimmän Xi Hu Long Jingin tuottamiseen käytetään Jiu Keng tai Lao Cha Shu -nimellä tunnettua perinteistä Long Jing -teepensaslajiketta, jota on käytetty tämän teen tuotannossa jo vuosisatoja. Käytössä on myös monia muita lajikkeita, joita on kehitetty erityisesti varhaisemman sadon mahdollistamiseksi.

Long Jingin lehdet ovat muodoltaan litteitä. Tämä johtuu teen valmistustavasta. Teepensaista poimitaan silmujen lisäksi vain yksi tai kaksi silmua ympäröivää pienintä lehteä. Melko pian poiminnan jälkeen lehdet paahdetaan suuressa wok-pannua muistuttavassa astiassa. Paahtaminen pysäyttää lehtien solunesteen entsyymien hapettumisreaktion, jonka ansiosta tee pysyy vihreänä. Paahtamisen aikana teemestari muokkaa lehtiä levymäisiksi painamalla niitä kämmenellään astian kuumaa pohjaa vasten ja valuttaa lehtiä kämmeneltään tunnistellen lehtien paahtoastetta. Kun teemestari toteaa paahtoasteen sopivaksi, on tee valmista.

Tämä tee

Tämä Long Jing on tuotettu Länsijärven eli Xi Hun ulkopuolella Zhejiangin maakunnassa. Teen poiminta-ajankohta oli 28.3.2017. Se poimittiin Xiao Ye Fuding -lajikkeen pensaista. Lajike kehitettiin Fudingissa Fujianin maakunnassa, joka on perinteinen valkoisen teen tuotantoalue. Tämä lajike tuottaa varhaista satoa. Se ei ole perinteikkäimpiä pensaslajikkeita mitä käytetään Long Jingin tuotannossa, mutta se on hyvä esimerkki teentuotannon nykytilanteesta - viljelijät käyttävät lukuisia erilaisia lajikkeita käytännössä jokaisen kuuluisan teen tuotannossa. Tämä tarjoaa hyvin klassista Long Jingin makua.

Maku

Teenlehtien tuoksu on kuivahko, raikas, yrttinen ja hieman herneinen. Klassinen Longjingin tuoksu. Haudutettujen lehtien tuoksu on voimakas, paahteisen leipäinen ja kastanjainen. Haudutetun teen tuoksu on melko rotevan vegetaalinen ja hieman mausteinen. Maku on selkeän vegetaalinen ja paahteisen pähkinäinen. Teessä on mukava yhdistelmä rotevaa paahdetta ja raikasta vegetaalisuutta. Tämä on klassinen longjingin tasapaino. Kun lehtiä haudutetaan muutaman kerran, paahteisuus selvästi vähenee ja tee on makeampi ja pehmeämpi.

Hauduttaminen

Käytä noin 2g (ruokalusikallinen) lehtiä henkilöä kohden. Veden lämpötilan tulisi olla noin 80 astetta. Haudutuksen sopiva pituus on 1-2 minuuttia, jos kannun koko on alle 500ml ja 2-4 minuuttia jos tilavuus on suurempi. Säädä lehtien määrää ja haudutuksen pituutta maun mukaan. Lehtiä voi usein hauduttaa muutaman kerran.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Zhejiang Long Jing (2017)
Arviosi