Yunxian Dazhai Gu Yuan 2017 Bing Dao Cha Wang
2017 vuoden nuori sheng suositulta Bing Daon teentuotantoalueelta Lincangin prefektuurista. Kakku on hieman normaalia pienempi ja painaa 250g. Tee tarjoilee Lincangin prefektuurille ominaiseen tapaan hedelmäisiä kepeitä sävyjä ryyditettynä tuoreen heinäisellä selkärangalla.
Yleistä
Lincangin prefektuuri sijaitsee pohjoiseen kahdesta toisesta merkittävimmästä pu'er-teen tuotantoalueesta Pu'erista ja Xishuangbannasta. Vaikka Lincangissa tuotetaan suuria määriä pu'er-teetä ja myös Yunnanin mustaa teetä Dian Hongia, se on kuitenkin pu'er-teen maantieteessä tavallaan raja-aluetta. Lincangin alueen pu'erit ovat usein hedelmäisempiä sävyltään kuin esimerkiksi Xishuangbannan teet. Hedelmäisyyden lisäksi näistä teelaaduista löytyy puista, mineraalista ja ruohoista sävyä. Sävyt ovat keskimääräistä kevyempiä, mutta monet Lincangin pu'er-teet ovat kuitenkin erittäin voimallisia.
Bing Dao on kuuluisa pu'er-teen tuotantoalue Lincangin prefektuurissa Shuangjiang-piirikunnassa.
Tämä tee
Tämä Bing Daon alueella kasvaneesta teestä tuotettu sheng pu'er on 2017 vuoden kevätsatoa. Kakku on hieman normaalia pienempi ja painaa 250g. Teen on tuottanut melko pieni teetehdas Yunxian Dazhai Gu Yuan, joka erikoistuu Lincangin prefektuurin teelaatuihin.
Maku
Kuivan teen tuoksussa on heinäisyyttä ja etäisiä hedelmäisiä sävyjä. Maku on vahaisen heinäinen. Siitä löytyy vienoja kukkien sävyjä ja tuoretta puuta. Jälkimaussa maun vahaisuus avautuu kutkuttavasti muuttuen raikkaaksi.
Hauduttaminen
Puristetusta teestä on jollain terävällä työkalulla irrotettava lehtiä hauduttamista varten. Voit käyttää esim. ruokailuveistä. Piikkimäinen muoto toimii parhaiten, sillä se rikkoo lehtiä vähemmän. Pu'er-teen hauduttamiseen käytetään kiehautettua vettä. Lehtiä tarvitaan noin 3-5 grammaa, eli reipas ruokalusikallinen irtonaista teetä. Tee voidaan hauduttaa ns. gongfu-tekniikalla käyttäen alle 300ml teekannua ja hauduttaen lehtiä useita kertoja. Tällöin haudutusten pituus tulisi olla noin 30-60 sekuntia. Lehtien määrää voidaan myös lisätä, jolloin haudutusaika voidaan pudottaa 10-20 sekuntiin. Jos käytössä on suurempi teekannu tai halutaan tehdä vain yksi haudutus, haudutusajan tulisi olla 3-5 minuuttia. Säädä lehtimäärää haluttavan voimakkuuden aikaansaamiseksi.