Wu Feng Mao Jian (2019)

Teepolun Vuoden Vihreä tee 2019! Hubein maakunnassa lounaisosan Wu Feng eli Viiden Huipun -piirikunnassa tuotettu laadukas vihreä teelaatu keväältä 2019. Haudutetun teen tuoksussa on korkean vuoriston teen parfyymistä raikkautta sekä villin kedon monipuolisia sävyjä. Maussa hieman paahteista makeutta sekä eloisaa vegetaalisuutta, joka muistuttaa reheviä kevään kukkia. Tee on todettu tullilaboratorion mittauksissa niin puhtaaksi ettei siitä pystytty erottamaan mitään jäämiä.

Varastossa
SKU
t331
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Wu Feng Mao Jian - 50g
7,50 €
Wu Feng Mao Jian - 100g
14,00 €
Wu Feng Mao Jian - 250g
33,00 €

Yleistä

Wu Feng on sisämaan maakunnan Hubein lounaisosassa sijaitseva piirikunta. Sen naapurimaakuntia ovat Henan pohjoisessa, Anhui idässä, Jiangxi kaakossa, Hunan etelässä, Chongqing lännessä ja Shaanxi luoteessa. Maakunta on teemaailmassa erityisesti tunnettu korkealaatuisesta vihreästä teestään. Vieraillessamme Hubein maakunnassa keväällä 2019, olimme erityisen vaikuttuneita maakunnan puhtaasta ilmanlaadusta ja siitä, että moni maakunnan teentuottajista harjoittaa luomutuotantoa.

Tämä tee

Tämä Wu Feng Mao Jian on 2019 kevätsatoa. Lehti on keskikokoista. Joukossa on siellä täällä hopean nukanpeittoisia silmuja. Tullilaboratorio on testannut teen eikä siitä löytynyt mitattavissa olevia torjunta-ainejäämiä. Kyse on siis varsin puhtaasta teestä!

Maku

Kuivan teen tuoksu on solisevan raikas ja hieman makeismainen. Siitä löytyy kompleksisia villin kedon sävyjä. Haudutetun teen tuoksussa on korkean vuoriston teen parfyymistä raikkautta sekä villin kedon monipuolisia sävyjä. Maku on runsas ja täyteläinen. Siinä on hieman paahteista makeutta sekä eloisaa vegetaalisuutta, joka muistuttaa reheviä kevään kukkia. Kaiken taustalla on roteva mineraalisuus, joka antaa teelle selkärankaa. Upean eloisa ja rehevä tee.

Hauduttaminen

Käytä noin ruokalusikallinen lehtiä 150ml vettä kohden. Veden lämpötilaksi sopii noin 70-80 astetta, jonka saa aikaan kun lisää kiehautettuun veteen noin 20% kylmää vettä. Haudutusaika voi olla 30-60 sekuntia. Teestä saa useita haudutuksia.

Tämä tee Teepolun vuoden vihreä tee 2019. Katso esittelyvideo alla.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Wu Feng Mao Jian (2019)
Arviosi