Tai Ping Hou Kui (2017)

Upea suurilehtinen vihreä tee Anhuin maakunnasta. Tai Pingin Apinakuningas -tee poimitaan suurikokoisena ja käsitellään litteäksi. Sen maku on roteva, mutta samalla sävykäs. Harvoin saatavilla!

Ei varastossa
SKU
t143
Grouped product items
Tuotenimi
Tai Ping Hou Kui (2017) - 25g
9,00 €

Yleistä

Tai Ping Hou Kui on Anhuin maakunnassa tuotettava kuuluisa isolehtinen vihreä tee. Sitä tuotetaan Tai Ping -piirikunnan Hou Keng, Hou Chun ja Yan Jia -kylissä. Nimen Hou Kui tarkoittaa apinakuningasta. Erään tarinan mukaan maanviljelijä löysi vanhan kuolleen apinan ruumiiin vuorilta. Apinan ajateltiin olevan apinakuningas ja sairastuneen poikansa kuoltua. Viljelijä hautasi apinakuninkaan ruumiin vuorille ja seuraavana vuonna paikalta löydettiin uusi teekasvi. Tarun mukaan apinakuningas olisi antanut erikoislaatuisen teekasvin viljelijälle kiitokseksi hänen hyvästä työstään. Teekasvi tuotti ainutlaatuista teetä ja siitä valmistettu tee nousi kuuluisuuteen. Oli tarinan todenperäisyyden kanssa miten hyvänsä, Tai Ping Hou Kui tuotetaan ainoastaan Anhuin maakunnassa käytettävästä Shi Da -teelajikkeesta. Lajikkeessa on pitkät ovaalit lehdet ja suuret karvanpeitteiset silmut. Teentuotantoon poimitaan silmu ja sitä ympäröivät 2-3 pienintä lehteä. Teenlehdet kuivataan kuumentamalla asteittain ja prosessin aikana lehdet muokataan pitkään ja litteään muotoonsa. Käsintehdyssä teessä litteä muoto saadaan aikaan painamalla lehtiä kämmenten välissä. Ns. koneellisesti tuotetussa teessä lehdet asetellaan kahden kankaan tai verkon väliin ja litteä muoto saadaan painamalla pintoja toisiaan vasten. Tee voidaan lisäksi kuivata sähköisesti tai perinteisemmin hiilillä. Käsintehdyssä Tai Ping Hou Kui -teessä väri on tummempi ja lehdet eivät ole aivan yhtä litteitä kuin koneellisesti tuotetussa teessä. Lisäksi koneellisesti tuotettu tee voidaan tuottaa nopeammin ja vähemmällä lämmöllä, minkä takia lehdet ovat vihreämpiä väriltään. Tai Ping Hou Kui voidaan toki hauduttaa teekannussa tai gaiwanissa, mutta Kiinassa tee tarjoillaan normaalisti pitkässä lasissa, jolloin pitkien lehtien ulkonäköä on helpompi ihailla.

Tämä tee

Tämä on koneellisesti puristettu ja hennosti kuivattu Tai Ping Hou Kui -teelaatu. Monen tuottajan mielestä tämä tyyli sopii perinteistä tummempaa käsintehtyä paremmin moderniin teemakuun. Lehdet ovat erittäin kirkkaita värissään ja upean näköisiä. Tee on poimittu 17.4.2017. Tämä tee on suuren lehtikoon takia myöhään poimittava teelaatu. Tämän lisäksi 2017 kevään kylmä ilma viivästi teentuotantoa monilla Kiinan teentuotantoalueilla.

Maku

Kuivien lehtien tuoksu on vegetaalisen sävykäs. Siinä on selkeitä hedelmäisyyden piirteitä. Mieleen tulee ensimmäisenä rypäleet. Tuoksussa on lisäksi vahaista mineraalisuutta mikä on tämän teen erikoispiirre ja erottaa sen muista vihreistä teelaaduista. Haudutetun teen tuoksussa on upeaa paahteisuutta yhdistyneenä vegetaalisuuteen. Siitä tulee mieleen vaaleat saunanlauteet. Teen maku tuntuu suun yläosassa. Se on vihreäksi teeksi melko paahteinen ja roteva. Tässä teessä ei ole kiinalaisen vihreän teen vegetaalista makeutta. Tee on kyllä makea, mutta sen makeus on rotevampaa tyyliä. Maussa on mielenkiintoinen sekoitus, puuta, hedelmäisyyttä, vegetaalisuutta ja mineraalisuutta.

Hauduttaminen

Valikoi sormin noin 10kpl pitkiä lehtisettejä. Veden lämpötilan tulisi olla noin 80 astetta. Haudutuksen sopiva pituus on 1-2 minuuttia, jos kannun koko on alle 500ml ja 2-4 minuuttia jos tilavuus on suurempi. Säädä lehtien määrää ja haudutuksen pituutta maun mukaan. Lehtiä voi usein hauduttaa muutaman kerran.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Tai Ping Hou Kui (2017)
Your Rating