Sencha Yabukita A - Luomu (2019) FI-EKO-201

Tämä Kagoshiman alueella tuotettu luomu sencha-tee on poimittu Yabukita-lajikkeen pensaista. Se tarjoilee rehevää ja parfymaattista ruohoisuutta yabukita-lajikkeen ryhdikkäällä rungolla.

Varastossa
SKU
t372
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Sencha Yabukita A - Luomu (2019) FI-EKO-201 - 50g
6,00 €
Sencha Yabukita A - Luomu (2019) FI-EKO-201 - 100g
11,00 €
Sencha Yabukita A - Luomu (2019) FI-EKO-201 - 250g
25,00 €

Yleistä

Suurin osa Japanissa tuotetusta lehtiteestä on senchaa. Tarkalleen ottaen termi sencha tarkoittaa kaikkea haudutettavaa teetä. Erikoistyypit kuten gyokuro luokitellaan kuitenkin normaalisti omaksi teetyypikseen. Aikaisemmat poiminnat ovat yleisesti ottaen korkeampilaatuisia. Tämän lisäksi teepensaiden kasvuympäristö kokonaisuutena vaikuttaa teen makuun. Teenlehdet höyrytetään nopeasti poiminnan jälkeen mikä estää lehtien hapettumisen. Tämän jälkeen lehdet rullataan ja kuivataan. Korkealaatuinen sencha tarjoaa hienon yhdistelmän vegetaalista makeutta, mehevyyttä ja miellyttävää kitkeryyttä.

Tämä tee

Tämä luomu sencha on tuotettu Satsuma-kylän alueella Kagoshimassa Japanin eteläkärjessä. Se on poimittu Yabukita-lajikkeesta, joka antaa teelle jänteikkäitä vegetaalisia ja hennon kukkaisia piirteitä. Teen on kasvattanut Yamaguchien-niminen teentuottaja.

Maku

Teenlehtien tuoksussa selkeää ruohoisuutta rehevässä ja parfymaattisessa muodossa. Maku on roteva ja vahaisen vegetaalinen. Kuten yleensä yabukita-lajikkeen teelaaduissa, tässäkin on kiinteä vegetaalisuuden selkäranka joka antaa maulle ryhtiä.

Hauduttaminen

Käytä noin 2g (ruokalusikallinen) lehtiä henkilöä kohden. Veden lämpötilan tulisi olla noin 80 astetta. Haudutuksen sopiva pituus on 2-3 minuuttia, jos kannun koko on alle 500ml ja 2-4 minuuttia jos tilavuus on suurempi. Jos teetä haudutetaan mukissa, reipas teelusikallinen lehtiä riittää. Säädä lehtien määrää ja haudutuksen pituutta maun mukaan. Lehtiä voi usein hauduttaa muutaman kerran.

Katso alla esittelyvideomme tälle teelaadulle kun se esiteltiin Teepolku KLUBIssa:

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Sencha Yabukita A - Luomu (2019) FI-EKO-201
Arviosi