Sencha Homare Yabukita AAA - Luomu (2019) FI-EKO-201

Tämä Kagoshiman alueella tuotettu luomu sencha-tee on poimittu Yabukita-lajikkeen pensaista. Sen maussa on jämäkkä vegetaalinen rakenne ja kukkaisen parfyymisiä sävyjä, jotka tuovat mieleen kiinalaisen vihreän teen.

Varastossa
SKU
t382
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Sencha Homare Yabukita AAA - Luomu (2019) FI-EKO-201 - 50g
9,00 €
Sencha Homare Yabukita AAA - Luomu (2019) FI-EKO-201 - 100g
17,00 €
Sencha Homare Yabukita AAA - Luomu (2019) FI-EKO-201 - 250g
41,00 €

Yleistä

Suurin osa Japanissa tuotetusta lehtiteestä on senchaa. Tarkalleen ottaen termi sencha tarkoittaa kaikkea haudutettavaa teetä. Erikoistyypit kuten gyokuro luokitellaan kuitenkin normaalisti omaksi teetyypikseen. Aikaisemmat poiminnat ovat yleisesti ottaen korkeampilaatuisia. Tämän lisäksi teepensaiden kasvuympäristö kokonaisuutena vaikuttaa teen makuun. Teenlehdet höyrytetään nopeasti poiminnan jälkeen mikä estää lehtien hapettumisen. Tämän jälkeen lehdet rullataan ja kuivataan. Korkealaatuinen sencha tarjoaa hienon yhdistelmän vegetaalista makeutta, mehevyyttä ja miellyttävää kitkeryyttä.

Tämä tee

Tämä luomu sencha on tuotettu Kagoshiman alueella Japanin eteläkärjessä. Tee on usean eri teetarhan sekoitus. Se on poimittu Yabukita-lajikkeesta, joka antaa teelle jänteikkäitä vegetaalisia ja hennon kukkaisia piirteitä.

Maku

Kuivien lehtien tuoksu on makean vegetaalinen ja siitä löytyy vaihtelevia kevään kukkien sävyjä. Maljassa tuoksu on maitoisen ja jänteikkään vegetaalinen. Maku alkaa hieman kiinalaista teetä muistuttavalla vegetaalisuuden ja kukkien yhdistelmällä. Maun edetessä nousee esiin vallimainen makeus joka on aitoa japanilaista tyyliä. Jälkimaussa on vielä hieman umamisuutta. Kokonaisuutena hieman kiinalaista teetä muistuttava japanilainen tee. Hieno sävykäs kokonaisuus.

Hauduttaminen

Käytä noin 2g (ruokalusikallinen) lehtiä henkilöä kohden. Veden lämpötilan tulisi olla noin 80 astetta. Haudutuksen sopiva pituus on 2-3 minuuttia, jos kannun koko on alle 500ml ja 2-4 minuuttia jos tilavuus on suurempi. Jos teetä haudutetaan mukissa, reipas teelusikallinen lehtiä riittää. Säädä lehtien määrää ja haudutuksen pituutta maun mukaan. Lehtiä voi usein hauduttaa muutaman kerran.

Katso alla esittelyvideomme tälle teelaadulle kun se esiteltiin Teepolku KLUBIssa:

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Sencha Homare Yabukita AAA - Luomu (2019) FI-EKO-201
Arviosi