Meng Ding Zhu Ye Qing (2018)

Tämä moderni kiinalainen vihreä tee tuotetaan perinteisesti Sichuanin maakunnassa Emei-vuorella. Tämä laatu on kuitenkin tuotettu samassa maakunnassa toisella kuuluisalla teevuorella Meng Shanilla. Maussa terävä ruohoisuus ja tuore puinen sävy yhdistuu luomaan varsin intensiivisen kokemuksen. Iskevä, mutta kuitenkin sävykäs tee.

Varastossa
SKU
t298
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Meng Ding Zhu Ye Qing (2018) - 25g
Normaali hinta 16,00 € Tarjoushinta 12,80 €
Meng Ding Zhu Ye Qing (2018) - 50g
Normaali hinta 30,00 € Tarjoushinta 24,00 €
Meng Ding Zhu Ye Qing (2018) - 100g
Normaali hinta 58,00 € Tarjoushinta 46,40 €

Yleistä

Zhu Ye Qing on kuuluisien kiinalaisten vihreiden teelaatujen joukossa poikkeava, sillä toisin kuin useimmat vihreät teet, sillä ei ole erittäin pitkää historiaa. Vaikka Emei-vuorella on tunnetusti ollut teentuotantoa jo Jin-dynastian aikaan yli 1500 vuotta sitten, Zhu Ye Qingin kerrotaan saaneen nimensä vihreä bambunlehti vasta vuonna 1964, kun Emei-vuorella oleskellut munkki tarjosi sitä eräälle sotilaskomentajalle. Teellä ei ollut nimeä ja niinpä munkki pyysi komentajaa nimeämään teen. Komentaja sanoi teenlehtien muistuttavan bambunlehtiä ja nimesi sen vihreäksi bambunlehdeksi.

Zhu Ye Qing on myös poikkeuksellinen siinä mielessä, että sen nimi on erään yrityksen rekisteröity tavaramerkki. Tämä tarkoittaa sitä, että vain ko. yritys voi markkinoida teetä tällä nimellä. Todellisuudessa Zhu Ye Qing -nimistä teetä myy myös moni muu yritys kuin tavaramerkin omistaja ja sitä tuotetaan laajalti Emei-vuoren alueella.

Tämä tee

Tämä 2018 kevään tee on poimittu maaliskuun 15. päivä. Se on tuotettu perinteisen tuotantoalueen Emei-vuoren sijaan Sichuanin maakunnan toisella kuuluisall teevuorella Meng Shanilla.

Maku

Kuivien teenlehtien touksu on jylhän ruohoinen ja aromaattinen. Haudutetun teen tuoksussa kärkenä on aromaattinen ja voimakas ruohoisuus, jonka selkärankana on mineraalisuutta ja puumaisuutta. Maussa terävä ruohoisuus ja tuore puinen sävy yhdistuu luomaan varsin intensiivisen kokemuksen. Maun hiljalleen edetessä jälkimakuun, vegetaaliset sävyt saavat kukkaisia piirteitä. Iskevä, mutta kuitenkin sävykäs tee.

Hauduttaminen

Käytä noin 2g (ruokalusikallinen) lehtiä. Veden lämpötilan tulisi olla noin 80-90 astetta. Haudutuksen sopiva pituus on 1-2 minuuttia. Parametreja on sovitettava kun käytetään esim. suurikokoista yli puolen litran haudutusastiaa. Tällöin haudutuksen pituuden on oltava 2-4 minuuttia. Voit kysyä neuvoja vierailemalla teehuoneellamme tai ottamalla yhteyttä. Teestä saa useita haudutuksia erityisesti jos teekannun koko on pieni.

Tag: joulu19

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Meng Ding Zhu Ye Qing (2018)
Arviosi