Meng Ding Gan Lu (2018)

Meng Vuoren Huipun Makea Kaste on Sichuanin Meng-vuoren kuuluisin teelaatu. Tämä varhainen poiminta on perinteiseen tapaan käsinkuivattu. Tämä tee poikkeaa keskimääräisestä. Siinä on reippaasti ituisuutta ja ohramaltaan täyteläisyyttä. Yksi kiinalaisen teen klassikoista!

Varastossa
SKU
t272
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Meng Ding Gan Lu (2018) - 25g
Normaali hinta 13,00 € Tarjoushinta 10,40 €
Meng Ding Gan Lu (2018) - 50g
Normaali hinta 25,00 € Tarjoushinta 20,00 €
Meng Ding Gan Lu (2018) - 100g
Normaali hinta 49,00 € Tarjoushinta 39,20 €

Yleistä

Sichuanin maakunnan Meng Shan eli Meng-vuori on yksi kiinalaisen teentuotannon perinteikkäimmistä paikoista. Varhaisin maininta teentuotannosta vuorella ajoittuu ajanlaskun alkuun vuosina 206 eaa.-24 jaa. hallinneen Läntisen Han-dynastian aikaan. Kerrotaan, että viljelijä Wu Li Zhen löysi tuolloin vuoren rinteillä kasvavan teekasvin. Häntä pidetään Mengshanin ensimmäisten teetarhojen perustajana. Teentuotannon pitkästä historiasta vuorella kertoo se, että vuoren teetä käytettiin keisarihovien seremoniateenä aina Tang-dynastiasta (618-906 jaa.) Qing-dynastian (1644-1911 jaa.) aikoihin asti eli yli tuhat vuotta. Sadekausi kestää Meng-vuorella jopa yhdeksän kuukautta vuosittain ja lämpötila on viileä. Vuori sijaitsee Sichuanin maakunnassa olevalla suurella valuma-alueella, jonka ansiosta maaperä on erittäin hedelmällinen ja rikas.

Vuoren kuuluisimmat teelaadut ovat vihreä tee Meng Ding Gan Lu eli Meng-vuoren Huipun Makea Kaste ja keltainen tee Meng Ding Huang Ya eli Meng-vuoren Huipun Keltainen Silmu. Vuorella on tuotettu ja tuotetaan yhä myös joitain vähemmän tunnettuja kukkaisteelaatuja sekä punaisia, vihreitä ja valkoisia teelaatuja.

Tämä tee

Tämä Gan Lu on poimittu maaliskuussa 2018. Lehtien koko on pieni ja niitä peittää hieno karvapeite. Lehtien pieni koko vaikuttaa paljon teen tuoksuun ja makuun. Tämä laatu on perinteiseen tapaan käsinkuivattu mikä näkyy teenlehtien pörröisyydestä ja satunnaisuudesta. Koneellinen käsittely johtaa yhtenevämpään ulkomuotoon.

Maku

Kuivissa teenlehdissä on kompleksinen tuoksu. Toisaalta se on raikkaan ja hienostuneen vegetaalinen; toisaalta siinä on aromaattista ituisuutta ja ohramaltaan mieleen tuovaa herkkää viljaisuutta. Haudutetun tuoksussa pinnalla on vaalean paahtoleivän paahteista viljaisuutta. Maussa luonne siirtyy taas ituiseen ja ohramaltaiseen suuntaan. Maun edetessä se muuntuu enemmän makeaan vegetaaliseen suuntaan paahteisten herkkien sävyjen yhä seuratessa. Tee tarjoaa hyvin omalaatuisen tulkinnan korkean vuoriston vihreästä teestä.

Hauduttaminen

Käytä noin 2g (ruokalusikallinen) lehtiä. Veden lämpötilan tulisi olla noin 80-90 astetta. Haudutuksen sopiva pituus on 1-2 minuuttia. Parametreja on sovitettava kun käytetään esim. suurikokoista yli puolen litran haudutusastiaa. Teestä saa useita haudutuksia.

Tag: joulu19

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Meng Ding Gan Lu (2018)
Arviosi