Mae Salong Si Ji Chun (2017)

Rating:
80% of 100

Si Ji Chun eli Neljä Vuodenaikaa -lajikkeen pensaista Pohjois-Thaimaassa poimittu korkealaatuinen wulong-tee. Tämän teen aromit muistuttavat hieman vihreää teetä. Tämän lisäksi se on hennon kukkainen ja puinen.

Ei varastossa
SKU
t153
Grouped product items
Tuotenimi
Mae Salong Si Ji Chun (2017) - 50g
7,50 €
Mae Salong Si Ji Chun (2017) - 200g
28,00 €

Yleistä

Thaimaassa tuotetaan teetä lähinnä maan pohjoisimmassa Chiang Rai -provinssissa. Teentuotannon saapuminen Thaimaahan tapahtui Kiinan sisällissodan jälkimainingeissa. Kommunisteja vastustavia Yunnanilaisia Kuomintangin joukkoja pakeni Kiinasta Burmaan vuonna 1949. Tämä ryhmä hajosi lopulta pienempiin ryhmiin, joista osa asettui asumaan Thaimaan pohjoisosaan. Teenviljelyä harjoittavat lähinnä tämän ryhmän jälkeläiset. Pohjois-Thaimaan teet ovat Taiwanilaisista teepensaslajikkeista tuotettua korkean vuoriston teetä. Myös käsittelymenetelmät ovat Taiwanilaiselle teelle tyypillisiä. Tärkeimmät lajikkeet ovat nro. 12, joka tunnetaan myös nimellä Jin Xuan sekä nro. 17, jota kutsutaan myös nimillä Qingxin ja Luanze.

Tämä tee

Tämä tee on tuotettu Chiang Rai -provinssin Mae Salongin(nyk. Santikhiri) kylässä tammi-helmikuussa 2017. Kylä sijaitsee noin 1600 metrin korkeudella. Tee on tuotettu Si Ji Chun -pensaslajikkeen lehdistä. Si Ji Chun käännetään normaalisti muotoon Neljä Vuodenaikaa, vaikka tarkempi käännös olisi Neljä Vuodenaikaa Kevättä tai Kevät Neljänä Vuodenaikana. Pensaslajikkeen nimi johtuu siitä, että se tuottaa kukkea-aromista teetä ympäri vuoden. Tyypillisesti vihreiden wulong-teelaatujen kohdalla kevätsato on kukkeampiarominen kuin muina aikoina poimittu tee.

Maku

Kuivien lehtien tuoksu on raikas, tuoreyrttinen, vehreä ja kevyen kukkainen. Haudutetun teen tuoksu on hieman puinen, vaniljainen ja vehreän vegetaalinen. Teen maku on kukkaisenpuinen. Suutuntuma on paksu ja pehmeä. Teen maun voimakkuus nousee jälkimaussa ja kiipeää suun kattoon. Siihen ilmestyy villiketoista kukkaisuutta. Thaimaalaisten wulongiemme joukossa tämä on vähemmän kukkainen kuin muut. Siinä on mehevää puista vegetaalisuutta ja kukkaisuuden sävyjä.

Hauduttaminen

Tämä tee voidaan muiden wulong-teelaatujen tapaan hauduttaa saviteekannussa, mutta jos pitää erityisesti herkistä kukkeista aromeista, toimii lasinen tai posliininen astia paremmin. Hauduttamiseen käytetään sata-asteista vettä. Jos käytössä on yli 500ml tilavuuksinen teekannu, voidaan lehtiä käyttää 3-4g eli noin ruokalusikallinen. Lehtiä haudutetaan 2-3 minuuttia. Jos käytössä on pienikokoinen(50-300ml) teekannu, jota voidaan käyttää gongfu-hauduttamiseen, lehtien määrä on noin 3-4g 100ml kohden. Haudusten pituus on 20-30 sekuntia. Ensimmäisen haudutuksen voi tehdä pidempänä, sillä kuivista lehdistä ei aluksi haudu tehokkaasti makuaineita.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Mae Salong Si Ji Chun (2017)
Arviosi