Mae Salong Luanze (2017)

Rating:
100% of 100

Upean kukkea luanze-lajikkeen pensaista poimittu wulong-tee Thaimaan Mae Salong -vuorelta. Tässä teessä tulee upeasti esiin pensaslajikkeen kukkaiset ja villiketoiset aromit.

Ei varastossa
SKU
t152
Grouped product items
Tuotenimi
No options of this product are available.

Yleistä

Thaimaassa tuotetaan teetä lähinnä maan pohjoisimmassa Chiang Rai -provinssissa. Teentuotannon saapuminen Thaimaahan tapahtui Kiinan sisällissodan jälkimainingeissa. Kommunisteja vastustavia Yunnanilaisia Kuomintangin joukkoja pakeni Kiinasta Burmaan vuonna 1949. Tämä ryhmä hajosi lopulta pienempiin ryhmiin, joista osa asettui asumaan Thaimaan pohjoisosaan. Teenviljelyä harjoittavat lähinnä tämän ryhmän jälkeläiset. Pohjois-Thaimaan teet ovat Taiwanilaisista teepensaslajikkeista tuotettua korkean vuoriston teetä. Myös käsittelymenetelmät ovat Taiwanilaiselle teelle tyypillisiä. Tärkeimmät lajikkeet ovat nro. 12, joka tunnetaan myös nimellä Jin Xuan sekä nro. 17, jota kutsutaan myös nimillä Qingxin ja Luanze.

Tämä tee

Tämä tee on tuotettu Chiang Rai -provinssin Mae Salongin(nyk. Santikhiri) kylässä tammi-helmikuussa 2017. Kylä sijaitsee noin 1600 metrin korkeudella. Tuottajan mukaan tee on kasvatettu ilman synteettisten torjunta-aineiden käyttöä. Tee on tuotettu lajikkeesta nro 17, jota kutsutaan myös nimellä Luanze ja Qingxin. Tämä on kenties arvostetuin korkean vuoriston teelajike Taiwanissa, jossa sitä viljellään useilla kuuluisilla teevuorilla, jolloin teessä voidaan tarkastella kasvuvuoren piirteitä. Mae Salongin nro 17 heijastelee Thaimaan trooppisia piirteitä upealla kukkeudellaan.

Maku

Kuivien lehtien tuoksu on vienon tuoreyrttinen ja kukkainen. Haudutettujen lehtien tuoksu on upean mesimäinen ja vivahteikkaan puinen ja kukkainen. Haudutetun teen tuoksu on hieman vaniljainen, pehmeän puinen ja karkkimaisen kukkainen. Maku on pirskahteleva ja läpitunkeva vaikutukseltaan. Siinä on mineraalisia sävyjä. Jälkimaku voimistuu ja siihen kehittyy villiketoista sävyä ja kutkuttavaa kirpeyttä.

Hauduttaminen

Tämä tee voidaan muiden wulong-teelaatujen tapaan hauduttaa saviteekannussa, mutta jos pitää erityisesti herkistä kukkeista aromeista, toimii lasinen tai posliininen astia paremmin. Hauduttamiseen käytetään sata-asteista vettä. Jos käytössä on yli 500ml tilavuuksinen teekannu, voidaan lehtiä käyttää 3-4g eli noin ruokalusikallinen. Lehtiä haudutetaan 2-3 minuuttia. Jos käytössä on pienikokoinen(50-300ml) teekannu, jota voidaan käyttää gongfu-hauduttamiseen, lehtien määrä on noin 3-4g 100ml kohden. Haudusten pituus on 20-30 sekuntia. Ensimmäisen haudutuksen voi tehdä pidempänä, sillä kuivista lehdistä ei aluksi haudu tehokkaasti makuaineita.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Mae Salong Luanze (2017)
Arviosi