Mae Salong Hong (2020)

Upean aromikas suurilehtinen musta tee Pohjois-Thaimaasta. Tee on erityisen pehmeä ja sen tuoksussa ja maussa on kompleksinen kimppu kypsää hedelmää, tummaa puuta ja mineraalisuutta.

Varastossa
SKU
t385
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Mae Salong Hong - 50g
9,00 €
Mae Salong Hong - 100g
17,00 €
Mae Salong Hong - 250g
39,00 €

Yleistä

Pohjois-Thaimaassa Mae Salong vuorella tuotettu isolehtinen musta tee. Alue on tunnetuin wulong-teelaaduistaan, mutta ympäristö sopii erinomaisesti myös mustan teen tuotantoon.

Tämä tee

Tee on tuotettu suurikokoisesta lehdestä ja se on rullattu pitkulaiseen muotoon. Lehdissä on massiivisen paljon makua, jonka huomaa heti kuivia lehtiä haistaessa.

Maku

Kuivan teen tuoksu on massiivisen uhkea. Se on imelän pundahedelmäinen, viinikuminen ja tyylikkään puinen. Maljassa tuoksu rotevammat piirteet tulevat enemmän esiin ja tee luo jylhän puisen ja mineraalisen vaikutelman. Punaisten marjojen ja kuivattujen hedelmien sävyt löytyvät yhä taustalta. Suuren lehden ansiosta tee ei ole yhtään tanniininen vaan suutuntuma on laakea ja kirkas. Mausta löytyy vahaista puuta, viinikumin sävyjä sekä hieman myös maanläheistä marjaisuutta ja yrttisyyttä.

Hauduttaminen

Tämä on hauduttamisen kannalta hyvin vaivaton tee. Käytä kaksi ruokalusikallista (3-5g) lehtiä. Kasvata määrää hieman jos teetä halutaan useammalle nauttijalle. Teeveden pitäisi olla 100-asteista. Jos teetä haudutetaan pienessä alle 500ml teekannussa, haudutuksen pituus on 1-3 minuuttia, jolloin lehdistä saa muutamia haudutuksia. Suuremmassa kannussa haudutuksen pituuden on oltava pidempi, 3-5 minuuttia, jolloin haudutuksia tulee 1-2.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Mae Salong Hong (2020)
Arviosi