Kabusecha Okumidori (2020)

Kabusecha on Sencha-teen erikoistyyppi, jonka tuotannossa teepensaat varjostetaan 2-3 viikkoa ennen teenlehtien poimintaa. Tämä tekee teestä pehmeän ja makean makuisen. Tämä Kabusecha on tuotettu Okumidori-lajikkeesta. Tee on upean tyyni ja raskas. Siinä on villien kasvien aromaattisuutta, makeaa vegetaalisuutta ja hieman ruohon sävyjä.

Varastossa
SKU
t384
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Kabusecha Okumidori - 50g
11,00 €
Kabusecha Okumidori - 100g
21,00 €
Kabusecha Okumidori - 250g
50,00 €

Yleistä

Suurin osa Japanissa tuotetusta lehtiteestä on senchaa. Tarkalleen ottaen termi sencha tarkoittaa kaikkea haudutettavaa teetä. Erikoistyypit kuten gyokuro luokitellaan kuitenkin normaalisti omaksi teetyypikseen. Aikaisemmat poiminnat ovat yleisesti ottaen korkeampilaatuisia. Tämän lisäksi teepensaiden kasvuympäristö kokonaisuutena vaikuttaa teen makuun. Teenlehdet höyrytetään nopeasti poiminnan jälkeen mikä estää lehtien hapettumisen. Tämän jälkeen lehdet rullataan ja kuivataan. Korkealaatuinen sencha tarjoaa hienon yhdistelmän vegetaalista makeutta, mehevyyttä ja miellyttävää kitkeryyttä.

Kabusecha on sencha-teen erikoistyyppi. Teepensaat varjostetaan 2-3 viikoksi ennen teenlehtien poimintaa, jonka ansiosta teenlehtien väri tummenee lehtivihreän määrän lisääntymiseen seurauksena. Samalla teen maku muuttuu miedommaksi ja makeammaksi. Kabusecha-teen tuotanto vastaa Gyokuro-teetä, mutta varjostusaika on lyhyempi.

Tämä tee

Tämän Kabusecha-tee on tuotettu Okumidori-lajikkeesta. Lajike ei ole kaikkein yleisimpiä. Se on Yabukita-lajikkeen ja Sizhuokan paikallisen lajikkeen Shizuoka Zairai #16 risteytys. Lajikkeen lehdet puhkeavat noin viikon suosittua Yabukitaa myöhemmin minkä ansiosta lajike kestää paremmin kevään hallaa. Tee on sekoitus Miyanojon ja Makizonon alueiden teetarhoilta. Nämä molemmat sijaitsevat Kagoshimassa eteläisessä Japanissa.

Maku

Kuivan teen tuoksu on vieno. Siitä erottuu raikasta vegetaalisuutta sekä hieman umamisuutta. Maljassa tuoksu on paahteisen umaminen ja hyvin tasainen ja tyyni. Teen suutuntumassa on hienoa raskasta paksuutta. Maku avautuu tuoden esiin villien kasvien terävää aromaattisuutta, makeaa vegetaalisuutta sekä hieman ruohon sävyjä. Tämän yllä on jatkuvasti hentoja umamin sävyjä. Jälkimaku on pitkä ja siirtyy suun takaosaan makeutuen.

Hauduttaminen

Käytä noin 2g (ruokalusikallinen) lehtiä henkilöä kohden. Veden lämpötilan tulisi olla noin 80 astetta. Haudutuksen sopiva pituus on 2-3 minuuttia, jos kannun koko on alle 500ml ja 2-4 minuuttia jos tilavuus on suurempi. Jos teetä haudutetaan mukissa, reipas teelusikallinen lehtiä riittää. Säädä lehtien määrää ja haudutuksen pituutta maun mukaan. Lehtiä voi usein hauduttaa muutaman kerran.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Kabusecha Okumidori (2020)
Arviosi