Ju You 2016 Menghai Gu Shu Shu Cha

Tämä 2016 vuoden shu pu'er -tee on tuotettu Menghain alueen teestä. Maku on pehmeä, hieman pulverisen tuntuinen, mineraalisen hiekkainen ja jälkimaultaan hieman viinimäinen.

Varastossa
SKU
t359
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
2016 Menghai Gu Shu Shu Cha - 50g
7,00 €
2016 Menghai Gu Shu Shu Cha - 400g
42,00 €

Yleistä

Shu pu'er on pu'er-teen toinen päätyyppi luontaisesti iätetyn sheng pu'erin rinnalla. Shu pu'erin tuotantoprosessi keksittiin 1970-luvulla kun haluttiin luoda teelaatu, joka imitoisi luontaisesti ikääntyneen sheng pu'erin makua lyhyemmässä ajassa. Ennen lehtien painamista kakuiksi, ne levitellään tehtaan lattialle suuriin kekoihin, joita kastellaan ja peitellään kankailla. Tämä kekoamisvaihe kiihdyttää lehdissä tapahtuvia biokemiallisia ja mikrobiologisia muutoksia ja lehdet käytännössä kompostoituvat. Kekoamisvaihe voi kestää useista viikoista kuukausiin. Shu pu'eria on saatavilla moniin eri muotoihin puristettuna sekä myös irtolehtisenä.

Tämä tee

Tämä shu pu'er -tee on tuotettu Menghain alueen teemateriaalista. Lehtimateriaali on tuottajan tietojen mukaan vanhoista teepuista, mutta olemme epäileväisiä tämän suhteen. Tämä on hyvä peruslaatuinen shu pu'er.

Maku

Kuivan teen tuoksu muistuttaa sateen jälkeistä metsää. Siitä löytyy lisäksi raikasta viinimäistä piirrettä. Haudutetun teen tuoksu on lahon puinen, pähkinäinen ja kaarnainen. Maku on pehmeä, hieman pulverisen tuntuinen, mineraalisen hiekkainen ja jälkimaultaan hieman viinimäinen.

Hauduttaminen

Puristetusta teestä on jollain terävällä työkalulla irrotettava lehtiä hauduttamista varten. Voit käyttää esim. ruokailuveistä. Piikkimäinen muoto toimii parhaiten, sillä se rikkoo lehtiä vähemmän. Pu'er-teen hauduttamiseen käytetään kiehautettua vettä. Lehtiä tarvitaan noin 3-5 grammaa, eli reipas ruokalusikallinen irtonaista teetä. Tee voidaan hauduttaa ns. gongfu-tekniikalla käyttäen alle 300ml teekannua ja hauduttaen lehtiä useita kertoja. Tällöin haudutusten pituus tulisi olla noin 30-60 sekuntia. Lehtien määrää voidaan myös lisätä, jolloin haudutusaika voidaan pudottaa 10-20 sekuntiin. Jos käytössä on suurempi teekannu tai halutaan tehdä vain yksi haudutus, haudutusajan tulisi olla 3-5 minuuttia. Säädä lehtimäärää haluttavan voimakkuuden aikaansaamiseksi.

Katso tämän teen esittelyvideo alla. Tämä tee on julkaistu alunperin teentilauspalvelu Teepolku KLUBIssa ja video on KLUBIn esittely tälle teelaadulle.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Ju You 2016 Menghai Gu Shu Shu Cha
Arviosi