Huang Shan Mao Feng (2019 - AA)

Varastossa
SKU
t405
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Huang Shan Mao Feng AA 35g
9,50 €
Huang Shan Mao Feng AA 70g
18,00 €

Yleistä

Jos teen kasvupaikan maineella voi olla vaikutusta siellä kasvavaan teehen, harva muu paikka voi nostaa teen arvostusta samoin kuin Anhuin Keltainen Vuori - Huang Shan. Alueen jylhät graniittihuiput ovat innostaneet kokonaisen perinteen kiinalaista maisemamaalausta ja alue on yhä erittäin suosittu matkailukohde.

Teen viljely alkoi Keltaisen Vuoren alueella jo noin viisisataa vuotta sitten. Huang Shan Mao Fengin tuotannon alku ajoittuu 1800-luvun loppuun. Teen nimen loppuosan Mao tarkoittaa mm. untuvaa, sulkaa, villaa ja hiusta. Feng puolestaan viittaa vuoren kärkeen. Niinpä teen nimen käännökseksi on esitetty Keltaisen Vuoren hiuksenkärkeä. Mao Feng -nimellä on teenviljelyn kannalta teknisempikin merkitys. Se viittaa teen poimintatapaan, jossa pensaan oksien päiden tuoreimmasta kasvusta poimitaan yhtenä yksikkönä nuori silmu ja sen kyljessä kasvava yksi tai kaksi avautunutta lehteä. Tämä poimintatapa on yleinen myös joillekin muille teelaaduille. Huang Shan Mao Feng on kuitenkin merkittävin tällä menetelmällä poimittu teelaatu ja erityisenä tuntomerkkinä on se, että silmussa kiinni olevat avautuneet lehdet ovat pieniä ja kellertäviä väriltään.

Tämä tee

Tämä Huang Shan Mao Feng poimittiin keväällä 2019. Tee koostuu silmuista ja pienistä lehdistä. Tee on kuivattu koneellisesti, joka säilyttää käsin kuivattuun teehen nähden rapsakamman maun.

Maku

Kuivien teenlehtien tuoksu on jänteikäs ja paahteisen kukkainen. Haudutetun teen tuoksu on hennon kukkainen ja hieman paahteinen puinen. Teen maku on hieman tuoksusta poiketen makean ja mineraalisen vegetaalinen. Jälkimaku on pirskahteleva ja raukeuttava.

Hauduttaminen

Käytä noin 2g (ruokalusikallinen) lehtiä. Veden lämpötilan tulisi olla noin 80-90 astetta. Haudutuksen sopiva pituus on 1-2 minuuttia. Parametreja on sovitettava kun käytetään esim. suurikokoista yli puolen litran haudutusastiaa. Tällöin haudutuksen pituuden on oltava 2-4 minuuttia. Voit kysyä neuvoja vierailemalla teehuoneellamme tai ottamalla yhteyttä. Teestä saa useita haudutuksia erityisesti jos teekannun koko on pieni.

Katso tämän teen esittelyvideo alla. Tämä tee on julkaistu alunperin teentilauspalvelu Teepolku KLUBIssa ja video on KLUBIn esittely tälle teelaadulle.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Huang Shan Mao Feng (2019 - AA)
Arviosi