Huang Shan Mao Feng (2018 - AAA)

Korkealaatuisin Huang Shan Mao Feng 2018 keväältä. Tämä tee tulee kuuluisilta Keltaisilta Vuorilta. Tee on kiehtovalla tavalla paahteinen, mutta kuitenkin raikas kuin vuori-ilma!

Varastossa
SKU
t287
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Huang Shan Mao Feng (2018 - AAA) - 25g
12,00 €
Huang Shan Mao Feng (2018 - AAA) - 50g
23,00 €
Huang Shan Mao Feng (2018 - AAA) - 100g
44,00 €

Yleistä

Jos teen kasvupaikan maineella voi olla vaikutusta siellä kasvavaan teehen, harva muu paikka voi nostaa teen arvostusta samoin kuin Anhuin Keltainen Vuori - Huang Shan. Alueen jylhät graniittihuiput ovat innostaneet kokonaisen perinteen kiinalaista maisemamaalausta ja alue on yhä erittäin suosittu matkailukohde.

Teen viljely alkoi Keltaisen Vuoren alueella jo noin viisisataa vuotta sitten. Huang Shan Mao Fengin tuotannon alku ajoittuu 1800-luvun loppuun. Teen nimen loppuosan Mao tarkoittaa mm. untuvaa, sulkaa, villaa ja hiusta. Feng puolestaan viittaa vuoren kärkeen. Niinpä teen nimen käännökseksi on esitetty Keltaisen Vuoren hiuksenkärkeä. Mao Feng -nimellä on teenviljelyn kannalta teknisempikin merkitys. Se viittaa teen poimintatapaan, jossa pensaan oksien päiden tuoreimmasta kasvusta poimitaan yhtenä yksikkönä nuori silmu ja sen kyljessä kasvava yksi tai kaksi avautunutta lehteä. Tämä poimintatapa on yleinen myös joillekin muille teelaaduille. Huang Shan Mao Feng on kuitenkin merkittävin tällä menetelmällä poimittu teelaatu ja erityisenä tuntomerkkinä on se, että silmussa kiinni olevat avautuneet lehdet ovat pieniä ja kellertäviä väriltään.

Tämä tee

Tämä Huang Shan Mao Feng poimittiin maaliskuussa 2018. Tee koostuu silmuista ja pienistä lehdistä. Lehtimassasta erottuu Huang Shan Mao Feng -teelle tyypillisiä pienempiä keltaisia lehtiä. Tämä on korkein laatumme tästä teestä keväältä 2018.

Maku

Kuivien teenlehtien tuoksu on kuivahko ja siinä on kuivattujen aprikoosien tai keltaisten rusinoiden sävyjä. Haudutetun teen tuoksu on yhä kuivahko ja samalla erittäin raikas. Maussa on yhä paahteista kuivuutta, mutta raikas vegetaalisuus tulee enemmän esiin. Tee on raikas kuin vuori-ilma.

Hauduttaminen

Käytä noin 2g (ruokalusikallinen) lehtiä. Veden lämpötilan tulisi olla noin 80-90 astetta. Haudutuksen sopiva pituus on 1-2 minuuttia. Parametreja on sovitettava kun käytetään esim. suurikokoista yli puolen litran haudutusastiaa. Tällöin haudutuksen pituuden on oltava 2-4 minuuttia. Voit kysyä neuvoja vierailemalla teehuoneellamme tai ottamalla yhteyttä. Teestä saa useita haudutuksia erityisesti jos teekannun koko on pieni.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Huang Shan Mao Feng (2018 - AAA)
Arviosi