Ginseng Oolong (2017)

Ginseng oolong sisältää kahta Itä-Aasian etnolääketieteessä erittäin suosittua lääkeyrttiä - ginsengiä ja jiaogulania. Teen tuoksu ja maku on erittäin makea ja lääkeyrttinen.

Varastossa
SKU
t151
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Ginseng Oolong (2017) - 50g
7,00 €
Ginseng Oolong (2017) - 200g
27,00 €

Yleistä

Thaimaassa tuotetaan teetä lähinnä maan pohjoisimmassa Chiang Rai -provinssissa. Teentuotannon saapuminen Thaimaahan tapahtui Kiinan sisällissodan jälkimainingeissa. Kommunisteja vastustavia Yunnanilaisia Kuomintangin joukkoja pakeni Kiinasta Burmaan vuonna 1949. Tämä ryhmä hajosi lopulta pienempiin ryhmiin, joista osa asettui asumaan Thaimaan pohjoisosaan. Teenviljelyä harjoittavat lähinnä tämän ryhmän jälkeläiset. Pohjois-Thaimaan teet ovat Taiwanilaisista teepensaslajikkeista tuotettua korkean vuoriston teetä. Myös käsittelymenetelmät ovat Taiwanilaiselle teelle tyypillisiä. Tärkeimmät lajikkeet ovat nro. 12, joka tunnetaan myös nimellä Jin Xuan sekä nro. 17, jota kutsutaan myös nimillä Qingxin ja Luanze.

Tämä tee

Tämä tee on tuotettu Chiang Rai -provinssin Mae Salongin(nyk. Santikhiri) kylässä tammi-helmikuussa 2017. Kylä sijaitsee noin 1600 metrin korkeudella. Tämä on ginsengillä ja jiaogulan -yrteillä maustettua wulong-teetä. Molemmat näistä yrteistä ovat erittäin suosittuja Itä-Aasian etnolääketieteessä. Yrtit on levitetty tahnan teepallojen pinnalle ja vapautuvat kun teetä haudutetaan. Ginseng antaa teelle yrttisen maun ja jiaogulan tarjoaa makeutta. Molemmat yrtit on tuotettu Kiinassa kun itse tee on Mae Salongilta Thaimaasta.

Maku

Kuivien lehtien tuoksu on aromikas. Siinä on intensiivistä ginsengin tuoksua, joka on lääkeyrttinen, pistävä ja hieman lakritsainen. Haudutettujen lehtien tuoksu on yhä lääkeyrttinen ja viljainen. Haudutetun teen tuoksu on makeahko, raikas ja lääkeyrttinen. Maku on erikoisen makea. Siinä tuntuu tausalla wulong-teen kukkaista raikkautta. Pinnalla on jiaogulan-yrtin voimakasta makeutta. Maussa on tavallaan keskellä ginsengin ryhdikästä luonnetta.

Hauduttaminen

Tämä tee voidaan muiden wulong-teelaatujen tapaan hauduttaa saviteekannussa, mutta suosittelemme lasista tai posliininen astiaa maustetuille teelaaduille. Hauduttamiseen käytetään sata-asteista vettä. Jos käytössä on yli 500ml tilavuuksinen teekannu, voidaan lehtiä käyttää 3-4g eli noin ruokalusikallinen. Lehtiä haudutetaan 2-3 minuuttia. Jos käytössä on pienikokoinen(50-300ml) teekannu, jota voidaan käyttää gongfu-hauduttamiseen, lehtien määrä on noin 3-4g 100ml kohden. Haudusten pituus on 20-30 sekuntia. Ensimmäisen haudutuksen voi tehdä pidempänä, sillä kuivista lehdistä ei aluksi haudu tehokkaasti makuaineita.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Ginseng Oolong (2017)