Genmaicha + matcha (2016)

Ujin teentuottajan Kyoeiseichan tuottama genmaicha-tee johon on sekoitettu pulveritee matchaa. Tee on tuotettu ilman synteettisiä torjunta- ja lannoitusaineita.

Ei varastossa
SKU
t115
Grouped product items
Tuotenimi
No options of this product are available.

Yleistä

Kyoeiseicha on Ujin alueella toimiva teentuottaja, jonka historia ulottuu 170 vuoden päähän.

Genmaicha eli ruskeariisitee on japanilainen erikoisuus, mikä koostuu paahdetusta kokojyväisestä riisistä ja vihreästä teestä. Osa riisinjyvistä poksahtaan popcornin tavoin paahtamisen aikana ja nämä jyvät näkyvät teen joukossa kirkkaanvalkoisina. Teelaatu oli alunperin kansanteetä, sillä paahdetun riisin lisääminen teki teestä halvempaa. Genmaichan maussa yhdistyy raikas vihreän teen maku ja riisin paahteinen täyteläisyys ja aromikkuus.

Tämä tee

Tähän genmaicha-teehen on sekoitettu joukkoon japanilaista vihreää pulveriteetä matchaa. Matcha lisää teen makuun ja tuoksuun tiheyttä ja raikasta vegetaalisuutta. Tee on tuotettu ilman synteettisiä torjunta- ja lannoitusaineita.

Maku

Kuivan teen tuoksu on hieman paahteinen, jauhoinen, makea ja tyylikkään vegetaalinen. Tee on maljassa sakean vihreää. Tuoksu on paahteisen pop-corninen. Maku on samaten paahteinen, viljainen, raikkaan ja tiheän vegetaalinen sekä makea. Jälkimaku on tiivis ja makeutuu hiljalleen.

Hauduttaminen

80-asteinen vesi toimii hyvin tämän teen hauduttamiseen. Viileämpääkin vettä voi kokeilla, mutta korkeampi lämpötila tuskin tuo parempia tuloksia. Henkilöä kohden tarvitaan reipas teelusikallinen teenlehtiä. Teen hauduttaminen on helpompaa, jos haudutusastiassa on pienireikäinen siivilä ja siivilöivä pinta on mahdollisimman suuri. Lehtipulverin tai lehdenpalojen päätyminen maljaan ei ole vaarallista. Hauduta teetä noin 2-3 minuuttia. Normaalisti samoista lehdistä voi tehdä muutaman haudutuksen.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Genmaicha + matcha (2016)
Arviosi