Enshi Yu Lu (2018 - AA)

Hubein maakunnassa Kiinassa tuotettu vihreä tee, joka on höyrytetty japanilaiseen tapaan. Teen nimi tarkoittaa Enshin Jadekastetta. Tämä on kahdesta saman tuottajan 2018 kevään Enshi Yu Lu -laaduistamme korkeampilaatuinen. Lehtien tuoksu on uhkea ja syvän kukkea ja vegetaalinen.

Varastossa
SKU
t271
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Enshi Yu Lu (2018 - AA) - 50g
Normaali hinta 10,00 € Tarjoushinta 8,00 €
Enshi Yu Lu (2018 - AA) - 100g
Normaali hinta 18,00 € Tarjoushinta 14,40 €
Enshi Yu Lu (2018 - AA) - 250g
Normaali hinta 43,00 € Tarjoushinta 34,40 €

Yleistä

Hubein maakunnassa ei tuoteta Kiinan kuuluisimpia vihreitä teelaatuja ja niinpä alueen teentuottajien on yritettävä hieman enemmän saadakseen myyntiä teelaaduilleen. Tuloksena on teelaatuja, jotka tarjoavat erittäin korkeaa laatua ja hyvää hinta-laatusuhdetta. Mielenkiintoinen piirre maakunnan vihreissä teelaaduissa, erityisesti Enshin alueella tuotetuille on se, että teet höyrytetään japanilaiseen tapaan hapeuttumisen estämiseksi. Tämä ansiosta teet ovat kuin japanilaisen ja kiinalaisen vihreän teen hybridejä. Merkittävin näistä Enshin höyrytetyistä teelaaduista on Enshi Yu Lu - Enshin Jadekaste.

Tämä tee

Tämä tee on poimittu huhtikuun alussa 2018. Lehti on keskikokoista ja sisältää joitain vaalean nukan peittämiä silmuja. Teen on tuottanut Hubei Enshi Qinjiang Tea Industry. Tuottaja on Enshin kaupungin alaisuudessa toimiva laitos eikä normaali yritys. Vierailimme tuottajan luona keväällä 2018 ja hankimme silloin myös tämän teen. Tuottaja ei käytä synteettisiä torjunta-aineita tai lannoitusaineita teentuotannossaan. Tämän lisäksi teetarhoilla annetaan muiden kasvien kasvaa teepensaiden joukossa. Tuottajalla on myös modernit ja puhtaat tuotantotavat. Näiden tekijöiden takia, teessä on erittäin kompleksinen maku ja tuoksu. Voit katsella kuvia vierailultamme tässä Facebook-albumissa

Maku

Kuivien teenlehtien tuoksu on upean parfymaattinen. Sitä voisi kuvailla nektarisen kukkeaksi ja eksoottisen hedelmäiseksi. Haudutettujen lehtien tuoksussa kuivien teenlehtien tuoksu saa massiiviset mitat. Intensiiviys ja nektarisuus on upean voimakas. Samat sävyt löytyvät myös haudutetun teen tuoksusta. Mukaan tulee hieman enemmän maitoisuutta. Maku on laakea, mutta samalla intensiivinen kukkeissa sävyissä.

Hauduttaminen

Käytä noin 2g (ruokalusikallinen) lehtiä henkilöä kohden. Veden lämpötilan tulisi olla noin 80 astetta. Haudutuksen sopiva pituus on 1-2 minuuttia, jos kannun koko on alle 500ml ja 2-4 minuuttia jos tilavuus on suurempi. Säädä lehtien määrää ja haudutuksen pituutta maun mukaan. Lehtiä voi usein hauduttaa muutaman kerran.

Muuta

Tässä alla maisteluvideo tämän teen 2016 vastaavasta poiminnasta. Haudutus lasiteekannussa sekä teepullossa.

Tag: joulu19

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Enshi Yu Lu (2018 - AA)
Arviosi