Enshi Mao Jian (2018)

Hubein maakunnassa Kiinassa tuotettu vihreä tee, joka on höyrytetty japanilaiseen tapaan. Tämä Enshi Mao Jian laatu tuotetaan myöhäisen kevään ja alkukesän sadosta. Lehti on suurempaa kuin Enshi Yu Lu -laadussa ja antaa täyteläisemmän, paahteisen ja hieman mausteisen maun.

Varastossa
SKU
t260
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Enshi Mao Jian (2018) - 50g
6,00 €
Enshi Mao Jian (2018) - 100g
11,00 €
Enshi Mao Jian (2018) - 250g
26,00 €

Yleistä

Hubein maakunnassa ei tuoteta Kiinan kuuluisimpia vihreitä teelaatuja ja niinpä alueen teentuottajien on yritettävä hieman enemmän saadakseen myyntiä teelaaduilleen. Tuloksena on teelaatuja, jotka tarjoavat erittäin korkeaa laatua ja hyvää hinta-laatusuhdetta. Mielenkiintoinen piirre maakunnan vihreissä teelaaduissa, erityisesti Enshin alueella tuotetuille on se, että teet höyrytetään japanilaiseen tapaan hapeuttumisen estämiseksi. Tämä ansiosta teet ovat kuin japanilaisen ja kiinalaisen vihreän teen hybridejä. Merkittävin näistä Enshin höyrytetyistä teelaaduista on Enshi Yu Lu - Enshin Jadekaste.

Tämä tee

Tämä Enshi Mao Jian on poimittu 2018 loppukeväällä ja alkukesällä. Tee on matalampi laatu Enshi Yu Lu -teestä. Lehti on isohkoa, ja teen maussa on korkeampia laatuja enemmän mausteisia ja paahteisia sävyjä. Teen on tuottanut Hubei Enshi Qinjiang Tea Industry. Tuottaja on Enshin kaupungin alaisuudessa toimiva laitos eikä normaali yritys. Vierailimme tuottajan luona keväällä 2018 ja hankimme silloin myös tämän teen. Tuottaja ei käytä synteettisiä torjunta-aineita tai lannoitusaineita teentuotannossaan. Tämän lisäksi teetarhoilla annetaan muiden kasvien kasvaa teepensaiden joukossa. Tuottajalla on myös modernit ja puhtaat tuotantotavat. Voit katsella kuvia vierailultamme tässä Facebook-albumissa

Maku

Teenlehtien tuoksu on vahainen ja hieman hedelmäinen. Sitä voisi kuvata miedon banaaniseksi. Siitä löytyy myös hieman kukkaisuuden sävyjä. Haudutetun teen tuoksu on mehevä. Siitä löytyy juuri uunista tulleen leivän, japanilaisen sencha-teen tuoksuja sekä mausteisuuden sävyjä. Maku on samaten mehevä, lämpimän makea ja kujeilevan mausteinen. Jälkimaussa esiin tulee sencha-teen rehevää ruohoisuutta.

Hauduttaminen

Käytä noin 2g (ruokalusikallinen) lehtiä henkilöä kohden. Veden lämpötilan tulisi olla noin 80 astetta. Haudutuksen sopiva pituus on 1-2 minuuttia, jos kannun koko on alle 500ml ja 2-4 minuuttia jos tilavuus on suurempi. Säädä lehtien määrää ja haudutuksen pituutta maun mukaan. Lehtiä voi usein hauduttaa muutaman kerran.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Enshi Mao Jian (2018)
Arviosi