Emei Xue Ya (2018 - AA)

Upea neulasmainen vihreä teelaatu Sichuanin maakunnan Emei-vuorelta. Teen maku paljastaa upean tasapainon: Se on samalla lämpimän paahteinen, sekä villiketoisen kukkainen ja raikas. Hieman kuin villikedolla uunissa paistettu leipä.

Varastossa
SKU
t276
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Emei Xue Ya (2018 - AA) - 50g
8,00 €
Emei Xue Ya (2018 - AA) - 100g
15,00 €
Emei Xue Ya (2018 - AA) - 250g
36,00 €

Yleistä

Emei on vuori Sichuanin maakunnan alankoalueen läntisellä reunalla Kiinassa. Vuori on kuuluisa, sillä sillä se linkittyy buddhalaisuuteen ja taistelulajien kehitykseen Kiinassa. Vuoren huippu on noin 3100 metrin korkeudessa. Vuorella tuotetaan erittäin hyvää vihreää teetä. Teentuotantoa vuorella on ollut ainakin yli 1300 vuoden ajan. Teetä kasvatetaan vuorella yli kilometrin korkeuteen asti. Korkeimmat teetilat ovat 1000 ja 1500 metrin välillä. Tuotettavista teelaaduista merkittävin on moderni teelaatu Zhu Ye Qing, joka on tuotetaan lajikkeesta, jonka lehdet ovat karvattomia ja kiiltävän vihreitä. Emei Xue Ya eli Emein Lumisilmu on vanhempi teelaatu. Ensimmäiset viittaukset Emei-vuorella kasvavaan vastaavaan teehen ovat yli tuhannen vuoden takaa, jolloin teen tuotantotapa oli erilainen kuin nykyään. Nimi Emei Xue Ya on ollut käytössä ainakin 800 vuoden ajan. Tee koostuu ohuen neulasmaisiksi rullatuista siluista ja lehdistä, joiden pinnalla on hienoa vaaleaa karvaa. Vaalea karva antaa teelle nimen Lumisilmu.

Tämä tee

Tämä Emei Xue Ya on poimittu maaliskuussa 2018. Se koostuu pienistä lehdistä ja silmuista, jotka on rullattu neulasmaisiksi. Lehtien joukosta löytyy paahtamisessa syntyviä vaaleita palloja, jotka koostuvat lehtien pinnalta irronneesta karvasta. Tarjoamme 2018 kevään poiminnoista kahta erilaista laatua tästä teestä. Tämä on näistä kahdesta matalampi laatu.

Maku

Kuivien teenlehtien tuoksu on upean eloisa! Siinä on maitoista villiketoisuutta ja eksoottista hedelmäisyyttä. Haudutetun teen tuoksu onnistuu välittämään hienon tasapainon. Se on samalla lämpimän paahteinen, sekä villiketoisen kukkainen ja raikas. Hieman kuin villikedolla uunissa paistettu leipä. Teen maussa on heti alusta lähtien voimakas hedelmäinen vegetaalinen sävy, joka tuntuu suun takaosassa. Tämä on tee, joka voi olla voimakkaaksi haudutettuna karhea, mutta tämä karheus on pidettävissä aisoissa ja se tuo upeaa luonnetta teehen. Mausta löytyy myös klassinen vegetaalinen sävy, mutta se on teen kukkaisen ja hedelmäisen uhkeuden takia hieman pienemmässä roolissa.

Hauduttaminen

Tämä on aika voimakas vihreä tee joten lehtien määrä on hyvä säätää maun mukaan. Käytä noin 2g (ruokalusikallinen) lehtiä. Veden lämpötilan tulisi olla noin 80-90 astetta. Haudutuksen sopiva pituus on 1-2 minuuttia. Parametreja on sovitettava kun käytetään esim. suurikokoista yli puolen litran haudutusastiaa. Tällöin haudutuksen pituuden on oltava 2-4 minuuttia. Voit kysyä neuvoja vierailemalla teehuoneellamme tai ottamalla yhteyttä. Teestä saa useita haudutuksia erityisesti jos teekannun koko on pieni.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Emei Xue Ya (2018 - AA)
Arviosi