Boisahabi TGFOP1 Assam (2020 1st flush)

Assamin alueen musta tee Boisahabin teetilalta. Teen maistelu on kuin istuisi nahkaisessa lepotuolissa. Se säilyttää pehmeytensä hyvin. Maussa ja tuoksussa on nahkaisia sävyjä sekä kaakaomaisia piirteitä. Näiden lomassa esiin tulee välillä punaisten hedelmien sävyjä.

Varastossa
SKU
t393
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Boisahabi TGFOP1 Assam - 75g
7,00 €
Boisahabi TGFOP1 Assam - 150g
13,00 €
Boisahabi TGFOP1 Assam - 300g
25,00 €

Yleistä

Assam on Intian koillisosassa sijaitseva osavaltio. Alue on maailman maantieteellisesti suurin teenkasvatusalue ja suurin osa teestä kasvaa lähellä merenpinan tasoa. Maaperä on tulvatasangon hedelmällistä savimaata. Assamin liki tuhat teetarhaa sijaitsevat alueen läpi virtaavan Brahmaputra-joen molemmin puolin. Monsuunikaudella alueelle sataa jopa 250-300mm ja päivän korkein lämpötila kipuaa 40 asteeseen. Tässä kasvihuonemaisessa kosteudessa ja lämmössä tee saa mehevän maltaisen luonteen, mikä onkin Assamin teen yleisenä tunnuspiirteenä. Assamin alueen luontainen teepuulajike Camellia Sinensis var. Assamica pärjää täällä hyvin ja sen jämäkkä maku onkin maistettavissa suurimmassa osassa alueen teelaaduista. Tämä alalaji löydettiin alunperin Assamin sademetsistä.

Vuoden ensimmäinen poiminta eli first flush alkaa maaliskuussa ja jatkuu toukokuuhun asti. Nämä ovat maultaan herkempiä ja tuottavat vaaleampaa haudutettua teetä. Toukokuun ja kesäkuun aikana poimitaan usein alueen parhaimpana pidetty teesato eli second flush. Teen voimakkuus nousee first flushiin verrattuna ja haudutetun teen väri tummenee. Teessä on vähemmän vihreän teen makua. Parhaimmat laadut sisältävät suuria määriä kullanvärisiä kärkisilmuja ja toisen poiminnan aikana silmujen suhteellinen määrä on usein suurin. Toista satoa seuraa sateisempi kausi ja tämän aikana ja jälkeen poimitaan monsuunisato. Lehti on tällä ajalla suurempaa, mutta sen maun tiheys laskee. Tätä teetä käytetään usein erilaisten maustettujen sekoitusten tuottamiseen. Lokakuussa ja marraskuussa poimitaan vielä syyssatoa, jonka laadussa yhä näkyy lopuillaan olevan sadekauden vaikutus. Joulukuusta maaliskuuhun ei yleensä poimita teetä.

Tämä tee

Boisahabin teetila sijaitsee Assamin alueella Brahmaputra-joen etelärannalla. Se sijaitsee 1000 hehtaarin kokoisella alueella. Teetilalla on tuotantoa yli sata vuotta. Teetila on ns. sademetsä-teetila, joka tarkoittaa sitä, että teetilan alueella kasvaa puustoa varjostamassa teepensaita. Teetila on siirtymässä luomutilaksi. Tilalla ei käytetä kemiallisia torjunta-aineita. Teetilalla on Ethical Tea Partnership -sertifiointi.

Maku

Kuivan teen tuoksu on rikas ja kuivattuja punaisia hedelmiä ja marjoja muistuttava. Siitä löytyy hieman nahkaisuutta ja tummaa puuta. Haudutetun teen tuoksussa sävyt tulevat hienosti eloon ja yhteen. Tuoksu on nahkainen, kypsän hedelmäinen, kuivan kaakaoinen ja raikkaana marjainen. Maku on voimakkuudestaan huolimatta upean tasainen ja pehmeä. Siitä löytyy nahkaa, hedelmäistä raikkautta, mineraaalisuutta sekä vaihtelevia tumman puun sävyjä. Maku on jatkuva ja pitkä. Se on kotoisa kuin istuisit pehmeässä nahkalepotuolissa.

Hauduttaminen

Tämä tee on parhaimmillaan kun siitä tekee yhden hieman pidemmän haudutuksen eikä lehtiä hauduteta uudestaan. Käytä kiehahtanutta vettä. Lehtiä tarvitaan reipas ruokalusikallinen. Haudutuksen pituus on 2-5 minuuttia ja sitä on hyvä säätää sen mukaan kuinka voimakasta teestä haluaa. Viiden minuutin haudutus tuo mukanaan enemmän tanniinista sävyä kun taas 2-3 minuuttia haudutettu tee pysyy kevyempänä.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Boisahabi TGFOP1 Assam (2020 1st flush)
Arviosi