Benifuki - Luomu (2019) FI-EKO-201

Japanissa ei tuoteta paljoa mustaa teetä. Tämä luomutuotettu laatu on tuotettu Benifuki-nimisestä lajikkeesta. Se on luonteeltaan hieman kuin sekoitus Sri Lankalaista ja Kiinalaista mustaa teetä. Teestä löytyy puolukkaista sävyä, mäntyisyyttä sekä kuivattujen hedelmien imelyyttä.

Varastossa
SKU
t383
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Benifuki - Luomu (2019) FI-EKO-201 - 50g
7,00 €
Benifuki - Luomu (2019) FI-EKO-201 - 100g
13,00 €

Yleistä

Suurin osa Japanissa tuotetusta lehtiteestä on senchaa eli vihreää teetä. Japanissa kuitenkin tuotetaan pieniä määriä mm. mustaa teetä ja oolong-teetä. Japanilaiset mustat teet tuotetaan usein erityisistä teepensaslajikkeista kuten Benifukista. Nämä mustat teet ovat senchan tavoin usein melko rikkolehtisiä ja niinpä niiden maussa on hieman terävyyttä Etelä-Aasian mustien teelaatujen tapaan.

Tämä tee

Tämä luomu sencha on tuotettu Kagoshiman alueella Japanin eteläkärjessä. Tee on tuotettu Benifuki-nimisestä lajikkeesta, joka on kehitetty erityisesti mustan teen tuotantoon Japanissa.

Maku

Kuivan teen tuoksusta löytyy puolukkaista sävyä, mäntyisyyttä sekä kuivattujen hedelmien imelyyttä. Haudutetun teen tuoksussa esillä on öljyinen mäntyisyys joka antaa teen tuoksulle varsin karun ja kauniin luonteen. Taustalta löytyy yhä kuivattuja hedelmiä ja hieman nahkaisuutta. Maussa on puolukkaista särmää, mäntyistä raikkautta ja nahkaista tanniinisuutta. Jälkimaussa teen öljyisyys tulee esiin ja maku raikastuu.

Hauduttaminen

Käytä kiehahtanutta vettä. Lehtiä tarvitaan reipas ruokalusikallinen. Haudutuksen pituus on 2-5 minuuttia ja sitä on hyvä säätää sen mukaan kuinka voimakasta teestä haluaa. Viiden minuutin haudutus tuo mukanaan enemmän tanniinista sävyä kun taas 2-3 minuuttia haudutettu tee pysyy kevyempänä.

Katso alla esittelyvideomme tälle teelaadulle kun se esiteltiin Teepolku KLUBIssa:

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Benifuki - Luomu (2019) FI-EKO-201
Arviosi