Bancha Harayama (2017)

Bancha-tee on myöhäisen sadon teetä, jossa on mukana myös oksanpalasia. Tämä Bancha-teelaatu Harayama on kahdesta tarjoamastamme laadusta korkealaatuisempi. Tuoksu on eloisa ja maku hyvin tuore.

Varastossa
SKU
t204
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Bancha Harayama - 50g
Normaali hinta 8,00 € Tarjoushinta 6,40 €
Bancha Harayama - 200g
Normaali hinta 28,00 € Tarjoushinta 22,40 €

Yleistä

Kioton Ujissa toimiva Yamamasa Koyamaen on yksi japanin perinteisistä teetaloista. Se perustettiin vuonna 1861 ja toimii yhä perheyrityksenä. Japanilaisessa teeseremoniassa käytettävä pulveritee matcha on Yamamasa Koyamaenin tärkein tuote. Tuottajan teet tarjoavat Ujin klassista makua.

Bancha tee on senchaa matalampi laatu. Se tuotetaan normaalisti kevään ensimmäistä satokautta seuraavalla ajanjaksolla myöhään keväällä, kesällä ja syksyllä. Lehtikoko on normaalisti senchassa käytettävää suurempaa. Tämän lisäksi banchassa saatetaan käyttää myös oksanpalasia. Maku on senchaa miedompi, mutta toisaalta siinä voi olla mielenkiintoisia vihannesmaisia ja heinäisiä sävyjä.

Tämä tee

Harayama on Yamamasa Koyamaenin laadukas bancha-teelaatu. Teen nimi tarkoittaa Alkuperäistä Vuorta. Tämä on 2017 vuoden kahdesta bancha-teelaaduistamme parempi. Teessä on lehtien lisäksi oksanpalasia. Sen tuore on maku on erittäin tuore. 200g koko toimitetaan tuottajan omassa pussissa ja muut koot Teepolun pussittamana.

Maku

Kuivien teenlehtien tuoksu on mineraalinen, öljyinen, hieman voikukkainen ja vehreä. Haudutetun tuoksu on vehreydessään hieman pistävä. Siitä löytyy mineraalisa öljyistä sävyä ja lempeää makeutta. Suutuntuma on paksu ja öljyinen. Maku on vegetaalinen ja miellyttävän pistävä. Maku tuntuu suun takaosassa. Maku on kaikenkaikkiaan lämmin ja aurinkoinen ja vehreä.

Hauduttaminen

80-asteinen vesi toimii hyvin tämän teen hauduttamiseen. Bancha-tee voi hyötyä myös korkeammasta lämpötilasta isomman lehtikoon ansiosta. Henkilöä kohden tarvitaan reipas teelusikallinen teenlehtiä. Teen hauduttaminen on helpompaa, jos haudutusastiassa on pienireikäinen siivilä ja siivilöivä pinta on mahdollisimman suuri. Lehtipulverin tai lehdenpalojen päätyminen maljaan ei ole vaarallista. Hauduta teetä noin 2-3 minuuttia. Normaalisti samoista lehdistä voi tehdä muutaman haudutuksen.

tag: joulu19

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Bancha Harayama (2017)
Arviosi