Ba Jiao Ting 2009 Yue Chen Yue Xiang

Ba Jiao Ting eli Kahdeksankulmainen Paviljonki -brändin shu pu'er 2009 vuodelta. Tee on hyötynyt sopivasta iätyksestä ja tarjoaa hienoja agarpuu-suitsukkeen puisia aromaattisia sävyjä.

Varastossa
SKU
t328
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
2009 Yue Chen Yue Xiang - 35g
9,00 €
2009 Yue Chen Yue Xiang - 357g kakku
79,00 €

Yleistä

Liming-teetehdas on Eteläisessä Yunnanissa Menghain alueella toimivan teentuottaja. Tehdas on perustettu vuonna 1964 ja sitä voisi pitää yhtenä Pu'er-teeteollisuuden merkittävimmistä toimijoista. Tehdas on yhä Kiinan valtion omistuksessa. Tehdas on teollinen toimija ja teellä on tämän takia omanlainen tyylinsä ja makunsa. Yksinkertaistettuna tällaiset pu'er-teet ovat keskimäärin nuorena melko agressiivisia, mutta voivat ikääntyessään kehittyä uniikilla tavalla. Melko suuri osa tuotannosta perustuu plantaasiteehen, jonka takia teelaaduista ei usein saa yhtä montaa haudutusta kuin vanhojen teepuiden teestä. Teet ovat pääosin sekoituksia monelta eri teetilalta. Tehtaan pu'er-teet tuotetaan pääosin Ba Jiao Ting eli Kahdeksankulmainen Paviljonki -brändillä. Monet Bai Jiao Ting -brändin tuotteista on sertifioitu kiinalaisella Green Food -sertifikaatilla, joka kokemuksemme mukaan takaa hyvin luotettavasti sen, että tuotteet ovat torjunta-ainejäämien suhteen puhtaita.

Tämä tee

Tämä Ba Jiao Ting -brändin shu pu'er -tee on 2009 vuodelta. Sen nimi on Yue Chen Yue Xiang jonka voisi kääntää muotoon Mitä Vanhempaa, Sitä Tuoksuvampaa. Teemateriaali on Menghain alueen sekoitus. Teellä on Green Food -sertifiointi. Mielestämme tämä on hyvä esimerkki suuren tuottajan teollisesti tuotetusta pu'er-teestä, joka ei seuraa moderneja pu'er-trendejä, mutta on mielestämme mielettömän herkullista mainion iätyksen ja lehtimateriaalin takia. Menghain alueella on hyvä maine shu pu'erin tuotantoalueena.

Maku

Kuivassa teessä on shu pu'eriksi poikkeuksellisen kompleksinen tuoksu. Siinä erottuu tuttu kostean lahoisen puun tuoksu. Lisäksi voit löytää kamferia, tummaa puuta ja agarpuu-suitsuketta. Haudutetun teen tuoksussa on enemmän makeaa juuresmaisuutta sekä juurevaa multaisuutta. Maku on lahoisen puinen, juurevan makea ja aromaattisen tummapuinen.

Hauduttaminen

Puristetusta teestä on jollain terävällä työkalulla irrotettava lehtiä hauduttamista varten. Voit käyttää esim. ruokailuveistä. Piikkimäinen muoto toimii parhaiten, sillä se rikkoo lehtiä vähemmän. Pu'er-teen hauduttamiseen käytetään kiehautettua vettä. Lehtiä tarvitaan noin 3-5 grammaa, eli reipas ruokalusikallinen irtonaista teetä. Tee voidaan hauduttaa ns. gongfu-tekniikalla käyttäen alle 300ml teekannua ja hauduttaen lehtiä useita kertoja. Tällöin haudutusten pituus tulisi olla noin 30-60 sekuntia. Lehtien määrää voidaan myös lisätä, jolloin haudutusaika voidaan pudottaa 10-20 sekuntiin. Jos käytössä on suurempi teekannu tai halutaan tehdä vain yksi haudutus, haudutusajan tulisi olla 3-5 minuuttia. Säädä lehtimäärää haluttavan voimakkuuden aikaansaamiseksi.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Ba Jiao Ting 2009 Yue Chen Yue Xiang
Arviosi